КОМОД: ВИСОКИЙ І СТАНДАРТНИЙ

Купівля комода навряд чи заведе в глухий кут, якщо ви затятий прихильник класичного рішення в даному питанні. Цей предмет меблів, у певний момент, був підведений під певні стандарти, які, як показала практика, найбільш практичні, роблять його чимось середнім між тумбою і повноцінною платтяною шафою.

Чому комод знову в моді

Однак зараз комод привертає дедалі більше уваги, коли вибираються альтернативні, а також додаткові меблі з функцією зберігання. Гардеробна кімната, шафа-купе як би заховані від сторонніх очей, їх дизайн покликаний мінімізувати акцент. При цьому у кімнатах стало трохи порожньо. Комоди відмінно заповнюють простір, плюс дозволяють зберігати все, що завгодно від одягу до побутових дрібниць.

Вибір комода відповідної висоти

Відмова від комода зі стандартним дизайном насамперед полягає у виборі іншої висоти предмета. Ви здивуєтеся, то стандартна висота все ж таки варіюється. Її легко вирахувати, просто зігніть руку під кутом дев’яносто градусів так, начебто ви сидите за столом. Саме така висота вашого стандарту, адже люди мають різне зростання. Якщо ж перед вами комод, який вище за цей рівень, його сміливо можна називати високим. Дивно, але багато покупців відкривають для себе високий комод як новинку. Однак варто уточнити, саме високі комоди прикрашали паризькі квартири, їх ставили в простінку між вікнами, яке було досить вузьким, але знаходилося на самому видному місці. Кімната ставала з високим вузьким комодом функціональнішим і, звичайно, красивішим. Такий варіант висоти даного виду меблів припаде до смаку власникам квартир з високими стелями, адже він ніби прямує вгору, підкреслює і висоту стель.


Стандартний комод не поступається власними позиціями, його часто вибирають для спалень. Плюс такого вибору вважається можливість легко розглянути вміст ящиків. Два однакові комоди ставлять під телевізор, що висить на стіні, це дуже практично. Комод стандартної висоти злегка витісняє низький або консольний варіант комода, він має висоту не більше шістдесяти сантиметрів, майже завжди при значній довжині, від двох метрів і більше. Такий варіант вибирають як заповнювач простору у великих кімнатах у стилях хай-тек та мінімалізм, плюсом вважається можливість сидіти на верхній частині, чим користуються багато власників. Вибираючи висоту комода, оцінюйте і його функціональну, та її естетичну складову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.