НАДІЙНА ДРАБИНА ДЛЯ САДОВИХ РОБІТ

Теплі дні дарують масу можливостей тим, хто хоче зібрати відмінний урожай із городніх грядок та плодових дерев у саду. Завжди є думка, що найсмачніші, ніжніші і, звичайно, солодкі плоди ростуть на самій верхівці дерев, до якої складно дістатися. Хтось лазить по деревах без жодних допоміжних засобів, а хтось бере стремянку. Статистика стверджує, що у цей період відбувається найбільше падінь з висоти, і навіть зростає травматизм, що з цим.

Драбина та безпека

Щоб уникнути подібної долі, використовуйте драбини-стремянки, які призначені спеціально для садових потреб. Більшість садівників, у процесі збирання врожаю, порушує ті чи інші правила експлуатації таких конструкцій:

  • встають на верхній майданчик ногами;
  • піднімаються сходами, не залишаючи упору.

Драбина для збирання врожаю в саду

Ви здивуєтеся, але ще наші предки збирали врожай із плодових дерев за допомогою драбин. Вони мали цікавий, навіть незвичний вигляд: тятиви її з’єднувалися зверху, причому нижній щабель був довжиною майже метр. Уся конструкція мала стійкий наголос. Така конструкція має максимальну стійкість, до того ж гілки дерева спокійно проходять наскрізь. У сучасній інтерпретації така драбинка перетворилася на алюмінієву шарнірну з регульованими ніжками. Її просто відрізнити від інших: ніжки таких драбин розходяться внизу буквою X.


Плюсом такого вибору стане те, що на відміну від моделей з поперечиною на закінчення ніжок, вона стійко і без перекосу стане на будь-якому місці. Часто можна побачити, що її застосовують при монтажі та ремонті на сходових клітках. Безпека в саду та ефективність роботи – це прості та зрозумілі всім плюси, що може дати правильно підібрана конструкція сходів.


Звичайно, вибираючи конкретний продукт, слід уважно вивчити все, що стосується. Бажано, щоб кожен наконечник тятиви був взутий у нековзний пластиковий черевик. Зверніть увагу на ширину сходів, а також товщину металу, якість з’єднання. Якість фіксації ніжок теж не на останньому місці. Якщо у вас кілька садових ділянок розташованих один від одного далеко, то важливо, щоб вона легко складалася, займаючи якнайменше місця.


Стремянка стане в нагоді не лише влітку, а й тоді, коли настане час робити підрізування плодових дерев, високих чагарників. Коли земля стане твердою, встановити сходи з ніжками, що регулюються, схожими на автомобільний повний привід буде і простіше, і швидше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.