ЛІНОЛЕУМ ДЛЯ КОРИДОРА: У ЧОМУ КОРИСТЬ

У прохідних приміщеннях житлових просторів прибирання багато завжди, її так хочеться звести до мінімуму за максимального результату. Більшість власників житла, при цьому як квартир, так і приватних будинків вирішує проблему просто – вибирає максимально комфортне для прибирання покриття. Багато копій зламано тими, хто розглядає та порівнює різні види підлогових покриттів, при цьому лінолеум завжди залишається у трійці фаворитів.

Плюси пвх лінолеуму

Лінолеумів багато видів, тут мова піде лише про одне, але найпоширеніше – пвх. Насправді саме цей вид завоював серця, адже він:

  • недорогий,
  • міцний,
  • має масу забарвлень і фактур,
  • працює як утеплювач та звукоізоляція.

Колірна гама – перевага цього покриття для підлоги. Плюсом вважають і багатство фактур, пвх може бути спресовано та забарвлено так, що з першого погляду буде складно зрозуміти, що перед вами дерево чи плитка.

Вибір лінолеуму в коридор та передпокій

Покрити підлогу лінолеумом можна у всьому житловому просторі, коридор при цьому покривають ним утричі частіше, ніж будь-які інші приміщення. Щоб вибрати лінолеум для коридору, покупцю слід розібратися у тонкощах вибору. Для коридорів в житлових і нежитлових приміщеннях найбільш підходящим виглядом буде напівкомерційний, на відміну від побутового він менш схильний до зносу від абразивів, тому, що захисний шар лаку товщі. Це збільшить термін експлуатації настінного покриття. Правильно визначитися з типом допомагають маркування покриття для підлоги – клас зносостійкості.


Тип основи, на яку нанесено покриття ПВХ, особливо важливий, якщо ви хочете отримати додаткові ефекти. До них відносять:

  • теплоізоляцію,
  • звукоізоляцію.


Підкладка підвищує комфорт перебування у житловому приміщенні. Найбільш поширені види основи лінолеуму: повсть або спінений пвх. Покриття добре поглинає шуми, що особливо добре, якщо двері кімнат виходять в один коридор. Вибираючи, варто оцінити такий параметр як загальна товщина і товщина захисного шару, при цьому, враховуйте і те, що важливим показником вважають щільність, яку просто розрахувати, якщо знати масу конкретного виду.
Досить часто можна почути, що лінолеум не витримує високих температур, при цьому ймовірність псування даного покриття з цієї причини в коридорі мінімальна. Купуючи лінолеум, варто до моменту покупки зробити повний замір приміщення, з урахуванням усіх припусків, кутів приміщення. Запас по периметру не повинен бути меншим за п’ять сантиметрів, що необхідно для притискання полотна плінтусами, якщо воно не приклеюватиметься до підлоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.