ЖУРНАЛЬНИЙ СТІЛ – ДОПОВНЕННЯ ДИВАННОЇ ЗОНИ

Комфорт певних зон у житловому просторі безпосередньо залежить від укомплектованості їх тими чи іншими меблями. Особливо це важливо там, де збирається вся родина чи велика кількість людей, наприклад, у вітальні. Наповнити цю кімнату меблями досить складно, різні обмеження накладає площу і форма простору. При цьому є певні комплекти меблів, які можна назвати безпрограшним варіантом, наприклад, диван та журнальний стіл.

Журнальний стіл для вітальні

Простір у вітальні, що часто називають диван або ТВ-зона – найвідвідуваніший куточок будинку. Доповнити зручний м’який диван відповідним за стилем журнальним столом – означає отримати можливість поставити на нього ноутбук, чашку, журнал або газету, а також деякі моделі служать для того, щоб закинути ноги для розслаблення.

Види журнальних столів

Звісно, вибір журнального столу важливо починати із візуальної частини. Цей предмет майже завжди займає центр кімнати, рідше за її значну функціональну частину, доповнену акцентними плямами. Журнальні столи умовно поділяють на:

  • високі,
  • низькі.


Перші мають загальну висоту більше ніж висота сидінь дивана. Тобто стіл виявляється вище колін сидячого, такий варіант дозволяє використовувати стільницю як подіум для певних предметів, наприклад ноутбука або планшета. З іншого боку, низький журнальний столик більше сприймається як лава, місце, куди можна сісти за необхідності. Низькі столики часто сприймаються як функціональніші, адже вони не закривають огляд. Таким чином, меблі не закривають тих, хто спілкується один від одного, не закриває нижній край екрана телевізора.


Журнальний стіл підбирають в єдиному стилі з диванами, кріслами, стільцями, все залежить від того, який стиль застосований в інтер’єрі. Крім цього розміри та матеріал столу відіграють величезну роль. Роблять їх з:

  • дерева,
  • металів,
  • скло.


Розміри слід оцінювати уважно, так, щоб меблі не займали зайво багато простору, але при цьому не виглядали вкрай маленькими. Журнальний стіл не повинен заважати вільному проходу повз нього. Цей предмет меблів забезпечується додатковим функціоналом, наприклад, вбудованими полицями, підйомними механізмами стільниць, ящиками. Всі вони забезпечують комфорт, додаткові місця для зберігання. Якщо журнальний стіл стоїть стаціонарно, цілком можна підібрати модель з цими опціями. Якщо стіл потрібно відсувати, краще вибрати максимально легку модель без ящиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.