ЯКІ МИЮЧІ ЗАСОБИ ВАРТО ВИБИРАТИ ДЛЯ ВАННИ

Правильне використання предметів ужитку, розуміння їх конструкційних та інших особливостей продовжує термін експлуатації. Це особливо важливо, коли предмет досить дорого коштує, має певні складнощі з монтажем та демонтажем, наприклад сантехнічні прилади. Їхня заміна майже завжди означає повний ремонт ванної кімнати, що досить затратно.

Ванна та види її забруднень

Одним із найбільших, масивних видів сантехніки у ванній кімнаті, без сумнівів, є ванна. Крім всіх перерахованих особливостей, її чистота безпосередньо позначається на здоров’ї користувачів, а також на зовнішньому вигляді всього приміщення загалом. У значній кількості випадків ванна має білий колір, а отже, всі можливі забруднення відразу впадають у вічі. До забруднень цього виду сантехніки відносять сліди:

  • жиру,
  • іржі,
  • вапняного нальоту.

Види ванн

Боротьба за чистоту та білизну ванн триває вже понад сто років. Варто сказати, що зараз серед ванн найбільш популярні:

  • акрилові,
  • сталеві,
  • чавунні.


Ванни з металу вкриті шаром емалі, яка при фарбуванні утворює тонку глянсову плівку. Акрил – один з видів пластмас, який має відмінні експлуатаційні властивості, дозволяючи створити практично будь-яку форму. Однак ні металеві ванни, ні акрилові не мають повного захисту від забруднень. Поверхні всіх перелічених видів ванн мають глянсову плівку на поверхні при використанні миючих засобів вона поступово стоншується, відкриваються менш щільні шари лакофарбового матеріалу та пластику. Звісно, мити сантехніку необхідно, але вибір коштів завжди залишається за власником.

Засоби для чищення ванн

Серед побутових засобів по догляду за ванною можна знайти найрізноманітніші, при цьому всі вони поділяються на два великі підвиди:

  • що містять абразив,
  • без нього.


Абразиви в побутовій хімії діють так само, як наждачний папір. До подібних засобів можна віднести всі порошки, пасти, деякі види рідких засобів для ванни. Якщо потерти такий засіб між пальцями, можна чітко відчути крихти. Застосування засобів з абразивами дозволяє досягти швидкого результату, вони чудово видаляють іржу, наліт, проте поступово руйнують захисну плівку. Чим частіше застосовується зазначений засіб, тим швидше починає бруднитися ванна.


Альтернатива даним видам побутової хімії для ванн та сантехніки служать кошти на хімічній основі. Найчастіше у такій якості виступають луги та кислоти. Дана побутова хімія діє повільніше. Бажано після прочитання інструкції слідувати їй. Більшість таких засобів для чищення ванни розподіляється по вологій поверхні, а після певного часу ретельно змивається. Такі засоби вимагають обережності у користуванні, до того ж застосування їх має бути регулярним. Біла ванна – мрія та прикраса ванної кімнати, а збереження її в такому стані – економія коштів на ремонт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.