МАЛЕНЬКА СТРЕМ’ЯНКА – ВЕЛИКА ДОПОМОГА В БУДИНКУ

Чим вище – тим краще, майже завжди це принцип працює, коли йдеться про сходи та драбини. Однак, якщо у вас є щось, що зафіксовано на певній висоті, а доступ до цього об’єкта необхідний постійно, під рукою зручно мати драбину відповідного розміру. Вибір тут може бути очевидним для тих, хто часто стикається із цим обладнанням, для інших перерахуємо основні нюанси.

Маленька драбинка та її вибір

Стрем’янка – вид драбини, яка утворює своїми половинами рівнобедрений трикутник, за рахунок чого її можна використовувати, не маючи стаціонарної опори навколо. Вважається, що кут між частинами сходів дорівнює приблизно від 12 до 22 градусів, таким чином, чим він більший, тим вища стійкість та безпека використання. Стрем’янка може мати щаблі з одного або обох сторін. Підбираючи маленькі драбини для перелічених вище потреб, намагайтеся знайти варіант з широкими, добре закріпленими сходами. Ширина її щаблів для домашнього використання починається від шести сантиметрів і може сягати двадцяти і більше.


Щоб маленька драбина стала справжньою помічницею в домашніх справах, вибираючи її, орієнтуйтеся на висоту стелі в житловому приміщенні. На схемі представлений приблизний варіант вибору цього обладнання для будинку по висоті. Чим вища вона, тим більше щаблів у неї буде. Найменша та компактна має один щабель та верхню платформу. Така драбинка частково нагадує, після встановлення в робочу позицію, табурет. Перевага перед останнім – високий ступінь стійкості та можливість залізти та спуститися, не закидаючи високо ноги.

З чого роблять драбини

Саме цей вид драбини – відмінне рішення для того, щоб дотягнутися до верхньої частини кухонних шаф, для того, щоб помити вікна, зробити прибирання стелі або антресолей.
Як і всі види сходів, маленькі драбини виробляють з:

  • Алюмінію,
  • сталі,
  • дерева.


Алюміній найбільш міцний і легкий з усіх, він не схильний до корозії. Цей вид сходів постачають сходами з ребра для підвищення стійкості та безпеки. З іншого боку, маленькі сталеві драбини фарбують у красиві кольори, що особливо важливо для будинку та житлових приміщень. Драбини зі сталі постачають гумовими ребристими накладками на щаблі. Обидва види компактно складаються, що має свої переваги як у будинку, так і в квартирі. Роблячи вибір даного обладнання, враховуйте вагу тих, хто, можливо, її використовуватиме і ваш власний. Пам’ятайте, всі драбини розраховані на певну загальну вагу, що розраховується як сума ваги вантажу, що піднімається вгору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.