ЯК ВИБРАТИ КОЛІР МЕБЛЕВОЇ СТІНКИ

Вітальня – місце, де можливі експерименти з інтер’єром, тут бажання створити свіже, нове, реалізується найпростіше. У процесі вибору цікавих ідей, спадає на думку розстановка меблів, види оздоблення і, звичайно, колірна гама. Найчастіше питання ставиться так: чи повинна палітра меблів вітальні збігатися з тим, що вибрано як оздоблювальні матеріали: покриття підлоги, стін.

Меблевий склад сучасної вітальні

У сучасному інтер’єрі найголовніше – індивідуальність і гармонія, предмети не повинні бути власними силами, навіть яскраві плями – мазки, що створюють єдину картину. Тому, якщо ваш інтер’єр виконаний у традиційних, спокійних тонах, варто дотримуватись їх і тут. Серед меблів для вітальні виділяються два предмети:

Меблева стінка та її колір

Меблева стінка вибирається в єдиному стилі з усією кімнатою, одним до душі класика, інші хочуть бачити мінімалізм та глянсовий лак. Класика передбачає, зокрема, колірну гаму. Меблева стіна може мати сучасний вигляд, проте колір деревини бажано підібрати близький до натурального. Якщо у дивана чи крісел, інших меблів є ділянки відкритого дерева: ніжки, підлокітники, меблева стіна має поєднуватися з ними.


На даний момент найбільш цікавими і часто зустрічаються меблеві стінки для вітальні наступних кольорів:

  • вибілена деревина,
  • венге,
  • біла матова та глянсова,
  • яскравих насичених глянсових кольорів.


Очевидно, якщо ваша підлога, дверні коробки та самі двері вже обрані, намагайтеся меблі також купувати так, щоб виходило поєднання текстур. В іншому випадку, навіть збігаються кольори не врятують від надміру строкатих поєднань. Гармонійно і затишно виглядають стінки кольору білі дерева та венге, ці кольори можуть поєднуватися в одному предметі меблів або чергуватись, якщо гарнітур складається з декількох:

  • шафи-пеналу,
  • низької довгої консолі,
  • тумби,
  • підвісної шафи.

Як вибрати колір меблевої стінки у вітальню

Вітальня наповнена різними предметами сучасних меблів, пов’язаних лише єдиним інтер’єрним рішенням кімнати? При цьому сама вона покрита яскравими шпалерами, покриття для підлоги строкате – меблева стінка повинна бути білою, щоб відчувався баланс. Кімната, навпаки, оброблена світлими, білими матеріалами, здається нудною та стерильною, меблева стінка яскравого насиченого кольору – акцент, який дозволить креативно внести в інтер’єр власний улюблений колір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.