ПОДУШКА ДЛЯ СНУ І КОМФОРТНОГО СИДІННЯ

Постільні речі трансформуються з урахуванням вдосконалення знань про будову тіла людини, її функціонування. Більшою мірою це стосується таких предметів як матрац та подушка. Кожен знайомий з ними, багато хто навіть усвідомлює, як буде взаємодіяти з їхнім тілом правильний матрац, які відчуття після сну він, як і подушка, повинні дарувати.


Після появи ортопедичних вимог до постільних речей, подушка повністю трансформувалася. Для її створення вибиралися особливі форми, матеріали, що впливають якість сну, його користь. З іншого боку, подушка застосовується не лише для цього. Для сну характерні певні пози, у цей час організм виявляє особливі риси фізіології. Тіло, бажано, розмістити горизонтально, що диктує розташування нашого хребта. Однак, у ліжку ми не тільки спимо, більшу частину часу власники проводять у ній напівлежачи, тобто сидять.

ЯКІСТЬ ОРТОПЕДИЧНОЇ ПОДУШКИ


У подушок для сну форма трансформувалася, до того ж суттєво. Бажаєте вибрати правильну: визначте позу, в якій спите частіше, а потім виміряйте відстань від основи шиї до плечового згину. Варто зрозуміти, наскільки м’яким має бути матеріал, іноді це відіграє першорядну роль у відчутті комфорту.


Ортопедичні властивості можуть досягатися за рахунок складної форми виробу, поєднання матеріалів із різними властивостями. Одне з таких рішень: з’єднання меморі піни та силікону або латексу. Уважно поставтеся до наявності перфорації, вона відіграє роль амортизатора, а також відводить надлишки вологи.
Якість ортопедичної подушки – сукупність технічних розробок, які продовжують з’являтися, роблячи час сну корисним подвійно.

ПОДУШКА І ПОЗА «НАПІВЛЕЖА»


Сидіти у ліжку – це приємно. М’якість постільних речей, спогади про розслаблення та відпочинок часто приводять людей до розміщення в ліжку для:

  • читання,
  • прийому сніданку,
  • роботи, наприклад, на ноутбуці.


Якісна ортопедична подушка може виявитися незручною, а її якість за рахунок неправильного розподілу навантаження швидко погіршиться. Відомо, що з урахуванням правильного розміщення тіла, такі вироби жорсткіші, а, отже, при сидінні бажано використовувати звичні подушки з наповненням із:

  • синтепону,
  • пуху,
  • пера.


Будь-який із перерахованих варіантів, що здасться вам прийнятним, не викличе алергії. Напівлежачи рекомендовано проводити час тим, кому наказано постільний режим, це дає розслаблення деяким м’язам. У деяких випадках застосовують спеціальні подушки особливої форми, наприклад, для вагітних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.