НЕМАЄ ХЛАМУ: КУПУЄМО ШАФУ У ВАННУ

Безладно розставлені та якось систематизовані засоби побутової хімії, косметики та інші предмети та аксесуари наповнюють ванну кімнату з неймовірною швидкістю. Всі вони створюють якийсь хаос, який, зрештою, перетворюється на мотлох. Щоб не захаращувати власну ванну, слід просто купити шафу. Здавалося б, це так просто і водночас складно, вся справа у вільному просторі.

Місця для зберігання у ванній кімнаті

Шафа в ванній кімнаті – предмет досить рідкісний, особливо якщо приміщення є суміщеним санвузлом не більше чотирьох квадратних метрів площею або складної форми. Як показала статистика в санвузлах з меблів для зберігання найчастіше використовувані – тумби і шафи:

  • 20% – тумби,
  • 10% – вбудовані шафи, за наявності ніш,
  • 10% – навісні, в тому числі з дзеркалами,
  • 5% – пенали.

Де розмістити шафу у ванній

Чому ж звичайних шаф так мало, річ у тому, що суміщений санвузол здебільшого вміщує чотири основні предмети:

  • ванну або душову кабіну,
  • унітаз, іноді спільно з біде,
  • пральну машину,
  • раковину.


Крім того, одна зі стін зайнята дверима, крім того, на одній зі стін розташовується сушарка для рушників. Таким чином, для повноцінної шафи типу пенал просто не залишається місця. Але якщо ваша ванна кімната все ж таки дозволяє поставити його – знайдіть для нього місце. Таке об’ємне місце зберігання миттєво перетворить простір, всі баночки, пляшечки та коробочки будуть прибрані з очей. Відомо, що наш мозок сприймає безлад як надмірну зміну контрастів. Приховавши яскраві предмети за дверцятами, ви отримаєте несподіваний ефект – у ванній стане куди легше прибиратися.


Як зрозуміти, яка шафа буде ідеально виглядати у ванній кімнаті? Почніть вибір зі стилю предмета, якщо ванна виконана в класичному стилі, то і меблі повинні відповідати. Обов’язково оцініть водостійкість меблів, тут важливо, щоб ДСП або МДФ був повністю покритий спеціальною плівкою, процес її нанесення схожий на ефект термозбіжної плівки. Так покриття не пропустить водяні пари, дерево не змінить форму, а значить, шафа виглядатиме довгий час як новенька.

Далі оцініть всі розміри від ширини та висоти, до глибини полиць, їх матеріалу та можливості змінювати їх розташування всередині. Він може бути на ніжках чи підвісним, другий варіант добре поєднується з підвісним унітазом. У ванній кімнаті мало місця, чи не хочете додавати гострих кутів? Тоді оптимальним варіантом буде кутова шафа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.