ОГЛЯД ФУНКЦІОНАЛА КУХОННОГО КУТКА

Куточок на кухні – меблі та місце де вони будуть встановлені. Як і в будь-якій іншій кімнаті, в цьому приміщенні дуже важливо мати комфортну сидячу зону, де можна буде провести годину-дві. Сидіння можуть бути різного вигляду, хтось віддає перевагу табуретам, стільцям, для інших диван – найзручніший вид меблів. Тут варто сказати, що кухонний куточок – якийсь різновид лави зі спинкою та м’якого дивана, все залежить від конкретної моделі, що вам до вподоби.

Кухонний куточок – зручний та функціональний

Вважається, що найбільш практичні, довговічні кухонні куточки у вигляді лавок з натурального дерева, проте вони жорсткі та дорогі, тому їх з успіхом замінили оббиті м’яким шкірозамінником або меблевою тканиною. Такі невеликі диванчики відрізняються:

  • вузьким сидінням,
  • кутом спинки,
  • наявністю додаткового функціоналу.


Ширина сидіння підбирається так, щоб з одного боку сидіти було зручно, а з іншого, зменшити площу, яку займає кухонний куточок. Кут спинки рідко буває таким самим, як у диванів вітальні. Найчастіше вона розміщена під прямим кутом або близьким до нього.

Функціонал куточку для кухні – місце для зберігання

Особливу цікавість викликають доповнення. Кухонні куточки розміщують у самій завантаженій частині житлового простору, а значить, їхня функціональність повинна бути ширшою, ніж просто сидіння. Перше, що вигадали зробити з цим видом дивана – додати короби під сидіння. Ця частина простору все одно порожня, а зайвий кубічний метр площі на кухні – справжня знахідка. Щоб у ці короби або їх ще називають рундуки, було зручніше добиратися, їх постачають підйомниками з мікроліфтом, такими ж, як у шаф кухонного гарнітура. У кухонному куточку можна зберігати все, що завгодно.

Кухонний куточок для кухні трансформується в спальне місце

Другий функціональний елемент, який виступає доповненням, – вбудоване ліжко. Кухонний куточок найчастіше обирають ті, хто має житлову площу щодо невелика. При цьому перевагу куточку на кухні віддають господарі гостинні, а отже, гості можуть залишитися ночувати. Щоб розмістити всіх з комфортом, можна вибрати цей вид меблів, з поверхнею сидіння, що трансформується. Найчастіший варіант механізму трансформації – дельфін, також трапляються вбудовані розкладачки. Вибираючи функціональні меблі, оцініть саме такий варіант сидіння на кухню. Випускають навіть варіанти, що трансформуються у повноцінне спальне місце для двох людей.


Функціонал кухонного куточка – його важлива перевага. Звичайно, будь-який вибір має починатися з визначення розмірів куточка, його розміщення на кухні. Іноді вибрати досить короткий куточок не вдається, тоді йому на заміну може прийти широке крісло-ліжко. Варіанти цих видів меблів можна побачити на фото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.