ЯК ВИБРАТИ РУЧНУ ДУШОВУ ЛІЙКУ

Душ – приємна, підбадьорлива гігієнічна процедура, що допомагає прокинутися чи навпаки підготуватися до сна, зняти напругу. Щоб приймати його комфортно, понад сімдесят відсотків опитаних використовують ручну душову лійку, решта – лійку верхнього душу. Поєднання вважається ідеальним, привертає дедалі більше уваги.

Критерії вибору ручної душової лійки

Ручна душова лійка, на відміну від стаціонарного душу, дає масу можливостей для маневру, вода, що подається під тиском, ллється саме туди, куди ви цього хочете. Цікаво, що цей тип душа поширений далеко не скрізь. Оцінюючи майбутню покупку, уважно розгляньте:

  • форму лійки;
  • її розміри;
  • тип форсунок;
  • наявність перемикання на інші режими подачі води.


Щоб вибрати максимально практичну душову лійку, варто почати з оцінки якості води та її напору. Вважається, що чим слабший натиск, тим менше має бути пропускна здатність лійки та кількість форсунок – тих дірочок, з яких витікає вода. Крім того, слабкий тиск води привід задуматися про те, чи потрібна у вашій ситуації широка поверхня лійки. Зазвичай при низькому тиску води, обсягу її надходження мало, що знижує комфорт застосування, вода не утворює досить пружні струмені. Віддайте в цьому випадку перевагу ручній душовій лійці з маленькою, напівсферичною головкою, малою кількістю отворів.

Вибір лійки виходячи з якості та напору води

Далі вся увага на якість води. Вона жорстка, на кахлі та сантехніці залишаються сліди від води, бажано, щоб лійка мала силіконові вставки-форсунки, а також на вході, там, де прикручується шланг, було видно механічний фільтр. Жорстка вода також привід відмовитись від доповнень, таких як кнопки перемикання, прогумовані вставки на ручці, інші елементи, що утворюють стик двох матеріалів. Всі вони поступово стануть місцем, де затримуватиметься вапняний наліт, що погіршить вигляд сантехніки та кімнати в цілому.


Душова ручна лійка може мати перемикання на інші режими, в яких вода подається нестандартно, а, наприклад, з великим натиском в окрему ділянку форсунок. Такі режими майже завжди мають перемикач, виконаний у вигляді механічного важеля або кнопки. Більшість покупців, що вже купували ручні лійки для душу, у відгуках написали, що ця функція залишилася незатребуваною.


Якщо у вашій ванній кімнаті немає стаціонарної душової лійки, а напір досить сильний, вибирайте лійку з великою площею поверхні та кількістю форсунок. Це дасть можливість легко приймати і вертикальний душ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.