ОБРОБКА ФАСАДУ: ВИБІР МАТЕРІАЛІВ

Різні роботи, що стосуються фасадної частини будівлі, ведуть до додаткових робіт з його відновлення, оновлення. Вставляєте нові вікна чи двері, прокладаєте зовнішні комунікації, хочете утеплити його або ліквідувати текти, промерзання – все це фасадні роботи. Звичайно, особливо важливо з чого він зроблений, це визначає те, наскільки швидко і просто можна виконати намічене впливає на вибір матеріалів.

Типи оздоблення фасадів

Найбільш поширені три підходи до оздоблення фасаду:

  • оштукатурювання;
  • покриття твердими матеріалами за системою вентфасаду;
  • облицювання деревом, у тому числі панелями, вагонкою.


Будь-який з цих способів, за винятком облицювання плиткою та клінкером, потребує фарбування. Вибір фарби для фасаду – один із важливих етапів, до якого слід поставитися серйозно. Почніть свій вибір з того, яким все ж таки матеріалом, методом буде оброблений фасад. Найчастіше облицювання коштує досить дорого, крім цього її застосування вимагає відточених навичок. Дерево застосовують рідше, тому що воно потребує ретельного, постійного догляду, крім того, дерев’яний фасад більш схильний до зміни при різких перепадах температур, вологості.

Штукатурка – популярний матеріал для фасаду.

Найпопулярніший на даний момент – фасад оштукатурений. Роботи, залежно від вимог до результату, можна провести самостійно або найняти професійних штукатурів. Під штукатурний фасад можна сховати утеплення, ці роботи все частіше поєднують. Крім цього, штукатурення використовують як метод виправлення проблем, що виникають з фасадом, наприклад, затікання води.
Оштукатурювання фасаду можна проводити:

  • матеріалами, пофарбованими в масі;
  • зробити фарбування поверх готового штукатурного шару.

Штукатурка забарвлена або фасадна фарба

Майже завжди рекомендується перший метод, це пов’язано з тим, що за будь-яких погодних умов фасад досить довго зберігає первісний відтінок. До того ж, головний ворог кольору на фасаді, нанесеного фарбою чи штукатуркою – ультрафіолет. Хоча волога, вітер і впливають, але ультрафіолет руйнує сам матеріал, після чого пігмент легше вимивається зі штукатурного шару. Щоб цього не відбувалося, обов’язково оцінюйте те, якою саме фасадною фарбою він буде забарвлений. На даний момент найкращим рішенням є силіконові фарби на водній основі. Частинки її проникають глибоко, руйнування пігменту відбувається повільніше. Тому, в момент придбання штукатурок, забарвлених у масі, уточнюйте, яка фарба була використана для цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.