СЕКРЕТИ ВИБОРУ ФАСАДНОЇ ФАРБИ ВІД ПРОФЕСІОНАЛІВ

Коли йдеться про довгострокові перспективи та значні витрати завжди хочеться залучити до виконання завдання справжніх професіоналів, так буває в будь-якій справі, будівництво не виняток. В даному випадку можна сказати про обробку зовнішньої частини будівлі, зокрема, застосування до неї способу утеплення та нанесення штукатурки, званого – розробка «мокрого фасаду». Серед етапів застосування цього методу є один, він вимагає уваги – це фарбування. Секрети вибору фасадної фарби від професіоналів – те, що варто почерпнути кожному.

Захист для штукатурки – фасадна фарба

Отже, фасадна декоративна штукатурка нанесена, при цьому вона не була пофарбована в масі, отже її потрібно покрити захисним шаром. Не секрет, що штукатурки – матеріал пористий, в процесі експлуатації від впливу вітру, опадів, сонця вони починають втрачати свій вигляд, в зазори забивається бруд, відбувається обсипання верхнього шару. Вірний вибір фасадної фарби вирішує багато з цих проблем. Тут головне не перестаратися, інакше сама фарба стане проблемою вже через пару років.

Вибір кольору фасадної фарби

Як кажуть забудовники одноповерхових мікрорайонів, правильний вибір типу та кольору – половина успіху. Фасадна фарба умовно поділяється на: пастельних тонів та яскраву, її тон насичений. Звичайно, соковитий колір фасаду – це красиво, проте вже через кілька років власник будинку повинен бути готовий до повторного фарбування. Яскраві фарби на штукатурці фасаду швидко вигоряють, особливо південний бік. Пастельні, вибілені кольори, можливо, видадуться менш привабливими, але плюс їх у тривалому збереженні зовнішнього вигляду будівлі.

Фарба фасадна пастельних, світлих тонів

Крім цього, вважається, що фасадна фарба світлих тонів просто дешевша. Професійні маляри стверджують, що фарби, кольорувальні у яскраві відтінки, зустрічаються далеко не у всіх виробників, крім того, база під такі соковиті кольори дорожча. Тут же варто уточнити, фарбувати їх у потрібний колір бажано на спеціалізованому устаткуванні, щоб якомога точніше потрапити до того.


Як бази для фасадних фарб застосовують:

  • силікони,
  • силікати,
  • акрили.


Важливим правилом вважають вибір, в якому враховано, що фасадна фарба дозволяє без особливих перешкод виходити пару з приміщення назовні, при цьому не пропускаючи вологу всередину. На даний момент найперспективнішою вважають фарби для фасадів на основі силікону. Їх плюс у структурі, а також високій еластичності. Вибравши колірну гаму для своєї оселі, обов’язково враховуйте те, в які кольори будуть пофарбовані інші елементи фасаду, щоб вони разом створювали гармонійний зовнішній вигляд будівлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.