ЯК ПОВ’ЯЗАНІ СКРУГЛЕННЯ ВАННИ І ЯКІСТЬ ВОДИ

Ванна – чаша, що дозволяє виконувати певні гігієнічні процедури, один із найбільш потрібних сантехнічних предметів. Цей вид сантехніки спочатку вироблявся з різних металів, сплавів, а також каменю. Пізніше стали використовуватися три основні матеріали:

  • сталь,
  • чавун,
  • акрил.

Матеріали та форми ванн

Завдяки застосуванню пластичних матеріалів, таких як акрил, сталь, форми ванн стали різноманітнішими. Зараз можна купити ванну практично будь-якого розміру, що має неймовірну форму. З одного боку, це привід задуматися, помріяти, придбати варіант, що можна назвати безкомпромісним, у сенсі цього слова. Маленьку, велику, круглу або прямокутну, можна навіть вибрати між симетричною та ні.

Ванна і підтримання її білизни

Але є один нюанс, що упускають дуже багато, купуючи ванну для свіжої відремонтованої кімнати. Мабуть, мало хто хоче робити ремонт у цьому приміщенні кожні п’ять років. Цей процес є витратним, а головне досить брудним. Тому ванну намагаються вибрати так, щоб вона зберігала свою ідеальну білизну якомога довше. Безперечно, погана та господиня, що не підтримує сантехніку в порядку, але все не так просто.

Внутрішні форми ванн

Сучасні ванни, як акрилові, так і сталеві мають складні форми, йдеться про внутрішню поверхню чаші. Раніше ця поверхня була заокруглена, що було ергономічно, а також вигідно з точки зору чищення сантехніки. Гладкі, округлі боковини всередині не створюють перешкод для води. Відповідно, мити їх простіше, а частинки бруду у воді після миття буквально самі скочуються в слив.
Складні форми внутрішньої поверхні ванни дозволяють отримати потрібну естетику. Крім цього є і функціональні вигини:

  • підлокітники,
  • сидіння.


Але вибираючи таку ванну, варто замислитися, чи чиста вода тече у вас з-під крана. Більшість українців зізнаються, що їм складно підтримувати сантехніку в чистоті через якість води, яка насичена мінералами. Деякі встановлюють фільтри, інші пом’якшувачі води, щоб отримати воду, якою комфортно користуватися. Якщо ви не використовуєте ці засоби, радимо вибирати ванни з гладкими, округленими внутрішніми поверхнями. Такі довше залишаться білими, без зусиль, дорогою побутовою хімією. Вода чиста чи доочищується, отже, цілком можна дозволити собі ванну будь-якої форми, виду, без ризику витрачати багато часу відновлення її чистоти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.