ПАЯЛЬНИК ДЛЯ ПЛАСТИКОВИХ ТРУБ І ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ

Прокладає водопровідні труби, а точніше розводить їх по приміщенню відповідальний момент. Кожен розуміє, що якщо в приватному будинку протікання призведе до псування лише особистого майна та обробки приміщення, то в багатоповерховому може призвести до більш тяжких наслідків. Щоб уникнути цього, вибираючи для водопроводу труби з пропілену, варто також мати під рукою якісний паяльник для пластикових труб.

Паяльник – прилад для паяння поліпропіленових труб

На відміну від металевих труб, які можуть бути з’єднані різними способами, у тому числі різьбовим з’єднанням. Пластикові найчастіше саме спаюють. Важливо розуміти, що зварювання металу та спайка пластмаси має свої особливості. Паяльник для пластикових труб не що інше, як нагрівальний електроприлад. Принцип роботи такого паяльника схожий на функціонування праски: поверхня нагрівається, після чого за допомогою насадок – гільз розігріває кінці трубок, так вони утворюють перепад діаметрів для фіксації фітинга. Так як поверхні розігріваються до великих температур, дане з’єднання називають зварне врозтруб.


Для того, щоб отримати повний збіг внутрішнього і зовнішнього діаметрів, на платформі, що гріє, паяльника фіксують спеціальні насадки. Притискаючи до них кінці труб, що з’єднуються, а потім, з’єднуючи їх, отримують потрібну конфігурацію системи. Зручність цього способу в тому, що паяльник можна легко переміщати, що дозволяє виконувати роботи навіть на вже проведених ділянках труб, закріплених стаціонарно.

Види паяльників для пластикових труб

Як і багато інших електроінструментів, паяльник для труб має кілька модифікацій. Найбільш відомі дві з них:

  • з мечовидним дорном,
  • з циліндричним.


Перший відповідає більш жорстким вимогам безпеки, так як прилад електричний і пов’язаний з високими температурами нагріву, важливо, щоб він щільно стояв на підставці. Під час робіт прилад не повинен рухатися, а отже паяльник з мечоподібним нагрівальним елементом більш комфортний. При цьому паяльник з циліндричним компасним нагрівачем, його простіше взяти з собою і застосовувати на короткочасних роботах.


Збільшуючи комфорт даного електроінструмента, його забезпечують різноманітними доповненнями, які будуть необхідні будь-якому майстру. Для отримання повного набору, зверніть увагу, що деякі моделі продаються в металевих кейсах з покращеною комплектацією. Бажано, щоб у комплект із будь-яким з паяльників входили нагрівальні гільзи. Уважно розгляньте, які діаметри нагрівальних гільз входять до комплекту. Одними з найкращих вважаються тефлонові насадки, тому що до них не прилипає розплавлений пластик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.