ЕЛЕКТРОЩИТОК: КЕРУЮЧИЙ ЕЛЕМЕНТ ПРОВОДКИ

Електрика стала одним із останніх досягнень, яке остаточно та безповоротно змінило нашу думку про комфортне житло. З кожним новим десятиліттям його використання з’являються нові принципи, а також і вимоги його використання в приміщеннях. Однією з таких вимог вважається правильне введення кабелю в приміщення, а також наявність загальної системи управління та розподілу. Цей вузол найчастіше називають просто – електричний щит.

Загальні відомості про електричний щит

Можна сказати, що все керування електричною проводкою в будинку чи квартирі, у більшості приміщень взагалі виробляється через нього. Електрощиток має дві складові:

  • керуючі елементи та контролери,
  • корпус.


Залежно від загальних умов, а також необхідності корпус електрощитка може бути:

  • вбудований,
  • накладний.


Вибір може залежати від різних факторів, найбільш важливими вважають:

  • тип проводки,
  • естетичні потреби,
  • рівень вологості та запиленості об’єкта.

Види електрощитків

Останнє можна оцінити, вибравши відповідний клас захисту, що складається із двох цифр. Вони відбивають можливість застосування корпусу тих чи інших умовах. Ця умова найважливіша для вибору. Часто можна побачити вказівку, що типи щитків також різняться, для житлових приміщень вибирають:

  • для регуляторів освітлення,
  • обліку та розподілу.


Залежно від того, які завдання поставлені перед електрощитком, підбирається відповідний корпус. Він може бути пластиковим чи металевим. Друга важлива умова – кількість місць або модулів. Вони дозволяють розмістити всередині корпусу щитка автомати диференціальні, автоматичні вимикачі та інші прибори, здійснюють облік та розподіл електроенергії.


Порада тим, хто обирає: обов’язково залиште місце для додаткових одиниць електромонтажного обладнання. Так, навіть після проведеного ремонту та обробки, можна буде змінювати контрольовані з електрощита вузли проводки та електроприлади з великим споживанням. Якщо є бажання поставити електролічильник у той же щиток, ви цілком можете придбати модель корпусу, що дозволяє зробити це.
Досить часто в типових квартирах встановлюють готові вироби, що у зборі. Це означає, що електрощиток має задану на заводі комплектацію та повністю готовий до підключення. Для приватних будинків бажано вибирати корпус та внутрішній вміст електричного щитка під конкретні завдання приміщення. Як стає зрозуміло, щитків випускається безліч і в першу чергу вони різняться за розмірами та кількістю місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.