ЯК ВИБРАТИ ОЗДОБЛЕННЯ ДЛЯ ДИТЯЧОЇ КІМНАТИ

Кімната для дітей може стати відмінним полігоном для вашого таланту дизайнера, саме тут простіше випробувати різні ідеї, які вам сподобалися в журналах або інтернеті. Діти швидко ростуть та їх смаки та інтереси змінюються, що дозволяє в якийсь момент залучити їх до вибору матеріалів та ідей. Так ви одночасно прищеплюєте почуття смаку та стилю, а також виробляєте мотивацію та ініціативність – важливі якості для дорослого життя.

Вибираємо оздоблення стін дитячої кімнати

Щоб дитячу зміну почніть із віку майбутніх мешканців. Що старші вони, то більше варіацій можна підібрати. Вважається і недаремно, що надмірна кількість яскравих фарб у кімнаті не дозволяє дитині розслабитись, може вплинути на якість сну. Інша річ, якщо ігрова та спальня – дві різні кімнати. Вибираючи тип обробки, більшість батьків схиляється до шпалер. Дитяча кімната, обклеєна шпалерами, – найпростіший і найшвидший варіант. Однак, якщо шпалери не дитячі, точніше їх тематика, то цілком імовірно, що коли малюк дістанеться до них з олівцями чи фломастерами, він пожвавить нудну поверхню.
Насправді сучасних видів оздоблення дитячої кімнати три:

  • пофарбовані єдиним тоном стіни плюс самоклейка,
  • пофарбовані яскравими тонами стіни,
  • шпалери з оригінальним дитячим принтом.

Три ідеї для обробки стін у дитячій

У першому випадку стіни фарбують, при цьому обов’язково вибирайте інтер’єрну фарбу, яка має європейську сертифікацію. Кімната дітей має бути насамперед безпечною. Далі на пофарбовану в приємний тон кімнату прикрашають наклейками, які можна зробити із звичайної клітки золотого або сріблястого кольору. Приклади оздоблення дитячої кімнати на фотографіях.


Другий варіант також простий і вважається дуже модним. На покриту єдиним світлим тоном фарби стіну, наклеюють малярський скотч, утворюючи тим самим прості візерунки. Види таких візерунків завжди можна побачити на наших фото інтер’єрів. Далі просто фарбуйте ділянки різними фарбами пастельних тонів. Не слід захоплюватися, колір стін не повинен бути надмірно яскравим. Інтер’єрна фарба для такої обробки може бути забарвлена відразу при покупці. Плюси перших двох видів обробки:

  • можливість перефарбувати та освіжити колір,
  • вибравши відповідну фарбу, її легко можна буде мити.

Бажаєте більше функціональності, пофарбуйте частину стіни спеціальною фарбою для грифельних дощок.
Третій вид оздоблення – спеціальні шпалери. Не секрет, що тематика дитячих шпалер часто здається дорослим зайво дитячою. Звичайно, дитина рано чи пізно переросте її, але згадайте себе, хіба милі деталі у вашій власній дитячій не зачаровували вас у тому ж віці. У будь-якому випадку, оцініть шпалери, які пропонують дизайнери як тренд 2018 для дитячої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.