СТРОКАТІ ШПАЛЕРИ ПРОТИ КРИВИХ КУТІВ

Рівні стіни, ідеальні примикання та кути – бажання всіх сучасних власників житла. Ця тенденція стала настільки популярна, що буквально непристойно, коли в квартирі або будинку є криві кути. Звичайно, правильно та надійно виправити цей недолік на корені. Але так можливо не завжди, до того ж вирівнювання може коштувати дорого.

Хитрість для рівних стін

Якщо мати фактично рівні стіни та кути немає можливості, то можна звернутися до простої візуальної ілюзії, що доступна більшості: йдеться про шпалери. Справа в тому, що підбір обробки, меблів і аксесуарів може бути зроблений так, щоб погляд постійно ковзав погляд, відволікаючись то на один предмет, то на інший. Цей хитрий хід використовують дизайнери, щоб створити простір, що спочатку відчувається як повітряний, порожній.

Візуальне вирівнювання стін шпалерами

Для того, щоб замаскувати криві кути, наприклад, якщо ви винаймаєте житло і робити вирівнювання стін іншим способом немає необхідності, візьміть строкаті шпалери з вертикальним малюнком. Зверніть увагу, що шпалери з геометричним, чітким малюнком, а також класичну смужку в даному випадку не підійдуть. Вони, навпаки, акцентують увагу там, де утворюється кут. Найчастіше придатні принти зустрічаються в колекціях вінілових або флізелінових шпалер.

Строкаті шпалери та інші лайфхаки

Звичайно, в кімнатах, особливо виходять на освітлені сторони, таке хитрування може не принести плодів лише тому, що кути висвітлюються так само інтенсивно, як і стіни зі стелею. Натомість у коридорах, де найчастіше доводиться економити простір, тобто вирівнювання гіпсокартоном не доцільно, такий метод стане в нагоді. Бажаєте, щоб коридор або передпокій залишалися світлими, чергуйте строкаті вінілові шпалери з білими або сірими. Не слід боятися того, що білі шпалери забруднюються, просто візьміть миючі.


Строкаті шпалери можуть містити колірну палітру з безлічі відтінків, звичайно, такий хід найкраще доповнити світлими однотонними меблями. Виділивши колір, що поєднується, пофарбуйте меблі в передпокої молочною, білою фарбою, матові поверхні на даний момент в моді.


Ще один важливий нюанс при підборі шпалер, що замаскують криві кути: відмовтеся від тих, що мають глянець або перепади кольору при повороті полотна. Після наклеювання такі шпалери, навіть у кімнатах зі штучним освітленням, видаватимуть кривизну поверхонь. Якщо ж надмірно строкаті вінілові шпалери, які вам до душі занадто дорогі, використовуйте лайфхак від європейців: просто закрийте кути або ділянки стін щільними шторами від підлоги до стелі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.