ЧОМУ ШПАЛЕРИ ПІД ФАРБУВАННЯ – КОМПРОМІС

Однотонні стіни та фактура, шпалери та фарба – вибрати так складно, що цілком резонно виникає питання: а чи треба? Переваги кожного виду обробки для стін можуть легко поєднуватися в одному матеріалі – шпалерах під фарбування. Можна легко назвати цей тип оздоблення практичним компромісом. Інтерес до такого виду матеріалів зростає.

Що таке шпалери під фарбування

Шпалери під фарбування – фактура, що наноситься на стіну, що в цілому може являти собою шпалери, проте не мають кольору. Щоб найкраще передати фактуру, а також отримати поверхню з конкретними властивостями, слід вибрати відповідний матеріал шпалер під фарбування:

Матеріали шпалер під фарбування перераховані у порядку зростання їх позитивних властивостей та якості. При цьому все ж таки варто враховувати, що паперові шпалери під фарбування найбільш екологічно чисті. Шпалери такого виду спочатку частіше зустрічалися там, де знос поверхонь був високий, проте був потрібний недорогий, оновлюваний матеріал. Відомо, що шпалери під фарбування можна фарбувати від п’яти разів і більше. Тут пряма залежність від виразності фактурного малюнка. Шпалери під фарбування досить часто фарбують у світлі відтінки, а іноді й просто у білий. Їх наклеюють для того, щоб стіни та стелі не розтріскувалися.

Фактура шпалер під фарбування

Малюнок шпалер під фарбування загалом різноманітний. При цьому велика увага надається хаотичним візерункам, що простіше в стикуванні при обклеюванні, а також дозволяє після фарбування отримати монотонну безшовну поверхню. Мають вони і кілька популярних фактур: плетінка, рогожка, різні види штукатурки, такі як короїд. Фарбування шпалер бажано проводити в два етапи, особливо якщо воно проводиться вперше, а також застосовуються яскраві тони, що насичені. Щоб поверхня після нанесення фарби виглядала більш виграшно, а також мала додатковий захист, її можна покрити декоративним блакитом.


Щоб сформувати фактуру на шпалерах під фарбування, їх роблять досить щільними. Цей момент слід враховувати, вибираючи клей для шпалер, Найчастіше вибір падає на готові види клеїв. Можна помітити, що шпалери під фарбування вибирають для обробки приміщень великої площі. Цей вид шпалер виготовляють у рулонах, довжина матеріалу в яких 10 і 25 метрів, що дає можливість швидко та просто робити розрахунки. Площина, на яку будуть приклеєні шпалери, часто вказує виробник, якщо чітких вказівок про приклеювання на стіну або стелю немає, матеріал можна вважати універсальним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.