ПОДУШКИ НЕЗВИЧАЙНИХ ФОРМ І ПРИЗНАЧЕННЯ

Дивне питання: якої форми подушку ви хотіли б мати? Багато хто дивується, хоча пізніше починає згадувати про те, що форм і, щоправда, величезна кількість, хоча здебільшого ми не сприймаємо їх як щось придатне для сну. Більшість подушок незвичайних, що відрізняються від квадратних і прямокутних форм вважають диванними, але є більш екзотичні екземпляри, такі як U-образні подушки.

U-образна подушка і її види

Форма, що нагадує половинку бублика, рогалика або розірвану букву О стала популярною досить давно. Однак такі подушки частіше були виконані з гуми, покритої м’яким оксамитовим шаром, вони надувались і використовувалися під час перельотів, як і зараз. Зробити таку подушку у вигляді літери U для домашнього застосування спало на думку медикам.

Подушка для шиї

Спочатку невеликі подушечки робили для розслаблення плечового пояса, шия. Сидіння за комп’ютером, а також у м’яких меблях з низькими спинками погіршує кровообіг у цій частині хребта, подушка змушує розслабити м’язи. Таку невелику подушку рекомендують брати в дорогу, особливо в нічні та тривалі переїзди, коли складно прийняти правильну позу для сну, тобто автомобіль, літак.

Подушка для вагітних

Через невеликий час у Японії стали виготовляти подушки, звані дакімакура, які призначалися для фанатів того чи іншого аніме. На подушці розміром з дорослої людини було намальовано улюбленого персонажа, з яким можна було спати в обійми. Ця ідея сподобалася медикам, які займаються питаннями сну протягом вагітності. Справа в тому, що було виявлено: більшість жінок, починаючи з другого триместру, відчуває дискомфорт уві сні. Чим більше зростає живіт, тим це згубніше позначається на здоров’я плода. Подушку дакімакур доопрацювали, надавши їй У-подібну форму.


Тепер U-подібна подушка дозволяє будь-якій жінці комфортно розташуватися під час сну, відпочинку, а також у напівсидячій позі. З народженням дитини подушка для вагітних, як показала практика, не втрачає актуальності. Її використовують як:

  • підтримку під час годування,
  • обмежувач для дитини.


Подушки підковоподібної форми від маленьких до великих виконуються із синтетичних матеріалів, безпечних для здоров’я. Усередині може бути холлофайбер, синтетичні кульки, інші легкі, пишні наповнювачі. Синтетика обрана не випадково, адже її простіше прати, до того ж вона гіпоалергенна. Можна також зустріти у продажу У-подібні подушки зі знімним натуральним чохлом, який легко прати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.