ЯК БУДУЮТЬ З ГАЗОБЕТОНУ

Сучасні матеріали відрізняються своєю простотою у застосуванні, зниженням витрат на купівлю, проведення робіт. Їх використання у своїй, на відміну традиційних, викликає безліч питань, оскільки будь-яке будівництво – це безліч нюансів. Таким матеріалом можна вважати, в тому числі що набирає популярності газобетон.

Плюси газобетонних блоків

Блоки з автоклавного пористого бетону мають багато позитивних сторін:

  • недорогі,
  • легкі,
  • досить прості, комфортні у кладці,
  • працюючі, як основний будматеріал та утеплювач одночасно.


Незважаючи на те, що газобетон застосовують часто, останнім часом будівництво з нього перевищує вісімдесят відсотків, залишаються питання, відповіді на які шукає кожен, хто обирає даний будматеріал.

Що треба враховувати під час будівництва з газобетону

Як будують із газобетону? Звичайно, кладка блоків загалом не викликає особливих труднощів, найбільше турбують питання формування конструктивних елементів будівель: вікон, дверей. Крім того, часто звучить питання про те, як правильно зробити армопояс. Найкращий варіант відповіді ці питання: можливість побачити важливі схеми, і навіть безпосередній процес кладки.


Перемички віконні, дверні, створення армопояса зумовлено особливостями газобетону. Якщо плюсами його відомі, то важливо розуміти і зворотний бік. Так як газобетон отримав свої теплоізоляційні властивості завдяки пористій структурі, вона стала причиною його крихкості. Працюючи з газобетоном важливо дбайливо транспортувати та переміщати блоки, крім того, матеріал потребує надійного фундаменту.

Крихкість газобетону, а точніше обмежені навантаження, вимагають організації захисного поясу на місці переходу одного поверху на інший, а також перед мауерлатом. Якщо навантаження більше, бажано додати армопояс на першому поверсі будівлі приблизно перед початком віконних отворів. Армопояс є поглибленням у блоках, по всіх несучих стінах будівлі та периметру, в яке укладається обв’язана арматура, яка згодом заливається бетоном. Цей щільніший матеріал перебирає навантаження пов’язані з розподілом маси наступних конструктивних елементів: стін, покрівлі.


Цей спосіб використовується також для створення перемичок над вікнами та дверними отворами. Будівництво з газобетону, у цьому випадку, вимагає точного розрахунку, знань про норми проведення робіт, саме їх дотримання зводить до мінімуму небажані наслідки крихкості будматеріалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.