ШТУКАТУРКА З МАРМУРНОЇ КРОШКИ

Мінерали, у тому числі натуральний камінь, застосовуються в будівельній сфері дуже широко, немає жодного об’єкта, що обійшовся без них. Тверді породи ріжуть на плити, також дроблять до щебеню, крихти різних розмірів і навіть розтирають в пил. Крихітка з каменю, що використовується для декоративного оздоблення – оптимальний матеріал для тих, хто бажає мати гарну поверхню з високим ступенем механічної міцності, але не готовий платити за плитку.
Одним із популярних матеріалів вважається мармур, при цьому він має масу цікавих природних відтінків та загальний білий або молочний тон. Світлі тони в обробці досить популярні, добре поєднуються з темними або кольоровими акцентами. Мармурна штукатурка – підвид мозаїчної, її склад на основі полімерних смол або акрилу доповнений дрібнофракційною округлою крихтою з діаметром зерна від 0,8 до 3 мм. Варто враховувати, що цифри можуть дещо відрізнятися, оскільки виробники шукають нових форматів для своєї продукції.

Мармурова штукатурка та особливості її застосування

Мармурова штукатурка випускається у готовому вигляді, її суміш пастоподібна. Її наносять на підготовлену: вирівняну та загрунтовану спеціальним складом поверхню. Цікаво, що мармурова штукатурка підходить не тільки для стін, вона чудово утримується на будь-якій поверхні. Головне, у момент нанесення дотримуватися запропонованої виробником технології. Особливо, дотримуватися рекомендованої товщини шару, розподіляти суміш знизу вгору і розгладжувати через 10-15 хвилин, оскільки вона трохи стікає під своєю вагою.


Як і з багатьма видами декоративних штукатурок, з нею важливо дотримуватися температурних режимів. Наносити її можна:

  • всередині,
  • зовні.

На фасаді її бачили багато, проте застосовують її і як протиковзкий матеріал для сходів та під’їзних доріжок.
Спочатку вона використовувалася для фасадів будівель, але незабаром нею стали покривати вхідні групи та технічні приміщення. Зараз вона може вважатися повноправним декоративним оздобленням внутрішніх приміщень, як для промислових та офісних будівель, так і для житлових приміщень. Зазначимо, що чим менша фракція крихти мармуру, тим ймовірніше, що її застосовуватимуть усередині приміщення.

Хитрощі роботи з мармуровою штукатуркою

Хитрощів при роботі з мармуровою штукатуркою не так багато і здебільшого пов’язані з її застосуванням. Але є й моменти, які не варто упускати. Наприклад, при підборі важливо пам’ятати, що вміст відра дещо відрізняється за кольором від готової поверхні. Обов’язково подивіться колір на готовому зразку, зазвичай він трохи темніший або світліший.
У деяких випадках мармурову штукатурку на акриловій основі можна розводити водою, що дозволяє акуратніше оштукатурювати:

  • кути,
  • укоси,
  • округлі деталі.

Нанесення проводиться методом «мокро по мокрому».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.