ВИДИ УЗГОЛІВ’Я ЛІЖКА ТА ЇХ ПЛЮСИ

Обзавівшись власною спальнею, так хочеться скуштувати радість комфортного сну, до того ж дизайн цієї кімнати також сильно залежить від головного предмета меблів – ліжка. Більшість спальних кімнат вміщує не так багато предметів меблів, а часом, навіть якщо площа дозволяє, це приміщення залишається напівпорожнім. Основні функції у ній сон та зберігання одягу, білизни. Щоб прикрасити спальню, при цьому зберігши більше вільного простору, багато хто вибирає каркас ліжка з цікавим, привабливим узголів’ям.

Види узголів’я ліжка

Узголів’я ліжка, його також називають верхньою спинкою, найчастіше роблять вищою за максимальну висоту подушок, що становить приблизно двадцять сантиметрів. Мода на зовнішній вигляд і висоту голів сильно змінюється, останнім часом вони стали невід’ємним аксесуаром. Стильне узголів’я може бути акцентом не гірше за красиву картину або інший витвір мистецтва. На даний момент можна виділити чотири основні види узголів’я, що доступні буквально всім, їх легко можна знайти в будь-яких розмірах каркасів:

  • ковані металеві;
  • металеві в рамі з дерева;
  • шкіра (тканина) у дерев’яній рамі;
  • шкіра (тканина) без рами, на каркасі.

Від чого залежить вибір матеріалу узголів’я

Серед цих видів кожен підбере собі найбільш прийнятний за виглядом, ціною, розмірами. Звичайно, на даний момент найбільш привабливими стали голови з тканини або шкіри, виконані за принципом каретної стяжки. При виборі узголів’я слід враховувати три фактори:

  • частота та особливості збирання;
  • наявність дітей, домашніх тварин;
  • наявність алергії на пил.


Металеві та дерев’яні узголів’я, як і ті, що зроблені з мдф, двп, прості у догляді, досить регулярно прати з них пил, що найкраще робити пилососом ганчіркою із мікрофібри. Підголів’я, покриті тканиною, шкірою необхідно також піддавати сухому чищенню. У волокна тканини можуть вбиратися частки пилу, тому дуже бажано робити збирання з більшою регулярністю. Підголів’я для ліжка зі шкіри потребує акуратності, на ньому можна залишити подряпини. При цьому натуральну шкіру на узголів’ї слід покривати спеціальними мастилами, восками. Вибираючи узголів’я зі штучної шкіри, пам’ятайте, що вплив ультрафіолету згубно позначається на термін його придатності.


Гарні узголів’я можуть бути розкішними, високими, прибраними вишуканим різьбленням, для поціновувачів практичних рішень з часточкою шарму є каркаси ліжок, де витончена ткана частина обрамлена деревом. Зверніть увагу на те, наскільки високо узголів’я, а також те, як воно прикріплене до ліжка. Бажано, щоб на спинку можна було спертися, без ризику зламати узголів’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.