ВИДИ ЗЛИВНОЇ АРМАТУРИ ДЛЯ КУХОННОЇ МИЙКИ

У момент вибору кухонної мийки багато уваги приділяється формі, кольору, розміру та іншим параметрам, які легко візуально помітні. Це пов’язано з тим, що майбутні власники все частіше вибирають відповідний інтер’єрний варіант, технічні питання при цьому переадресовано сантехніку. Звичайно, вникнути у всі тонкощі, технічні нюанси підбору мийки складно, але певні характеристики варто знати. Так, у процесі вибору багато хто стикається з тим, що зовнішній вигляд зливної арматури безпосередньо впливає на загальний вигляд мийки, її дизайн.

Вибір зливної арматури

Зазвичай сифон, тобто та частина кухонної мийки, як сантехнічного приладу, встановлюється в шафку під мийкою, її не видно. Його видима частина є отвір, через яке йде вода в каналізацію. Зливна арматура, що часто її називають злив, спочатку була представлена відвідним патрубком, який зверху був закритий металевою сіткою, яка грає більш декоративну роль. На даний момент злив може мати такий вигляд, але частіше вибір падає на той, що має сполучний гвинт.

Типи зливного клапана миття на кухні

При цьому, залежно від типу конструкції, зливальний клапан може бути:

  • механічним,
  • автоматичним.


Ці види легко розрізнити, кухонна мийка з клапаном-автоматом має на поверхні видимий поворотний перемикач. При його повороті гвинт піднімає решітку зливу, тим самим даючи воді зливатися в каналізацію. Такий варіант зливу комфортніший, тому що не вимагає опускання рук у забруднену воду. Але варто зауважити, що він же й дорожчий. Привід вимикача керується металевим тросиком.


Механічний клапан зливу працює за тим же принципом, що і клапан-автомат. На борту мийки немає перемикача, рух гвинта відбувається за рахунок натискання та витягування ручки, що розміщується в центрі декоративних ґрат. Варіант простіший, але при цьому не менш популярний. Справа в тому, що даний вид організації зливу не має додаткових деталей на корпусі, а отже, немає жодних додаткових перешкод та отворів.


При виборі зливної арматури кухонної мийки, Варто звертати увагу, що різні виробники виробляють її у різних розмірах. Деякі види підбирати простіше завдяки стандартизованим розмірам різьблення. Арматура зливу, а саме декоративні ґрати, перемикач, перелив можуть йти в комплекті, тому зверніть увагу на колір цих складових частин сифона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.