ВАННА АКРИЛОВА: ПЛЮСИ І МІНУСИ

Матеріали, з яких виробляються ванни, всім відомі, їхні властивості вивчені та навряд чи для когось секрет. При цьому в процесі вибору кожен намагається ще раз освіжити свої знання про ванни.

  • чавуну,
  • сталі,
  • акрилу.

Ванна з акрилу

Остання може бути найбільш привабливою з низки причин. Ванна акрилова з’явилася нещодавно, але швидко завоювала своє коло споживачів. Її надзвичайна білизна, гладкість поверхні, плавність і різноманітність форм підкуповують. Форми ванни з акрилу зробили можливим:

  • різноманітність дизайнів кімнати,
  • економію простору.


Серед акрилових ванн найпопулярнішими є кутові, а також асиметричні моделі. З успіхом вони здатні замінити собою класичну прямокутну ванну.

Плюси акрилових ванн

Разом з тим, ванна із акрилу має плюси, що стосуються двох моментів:

  • доставки,
  • монтажу.


Акрилова ванна створена з двох компонентів: каркасу та наповнювача. Каркас надає жорсткості та форми, наповнювач – те, що ми бачимо, розглядаючи готовий виріб. При цьому сама ванна важить вкрай мало, її легко підніме навіть одна людина. Така невелика вага – значний плюс, якщо є необхідність доставки на високі поверхи, переміщати по приміщенню в очікуванні початку монтажу.


На відміну від інших варіантів, які обмежує технологія виробництва, ванна з акрилу може бути практично будь-яких форм і розмірів. При укладанні плитки, а також на всіх етапах ремонту ванної кімнати виникають моменти, коли зазор, залишений для монтажу ванни, зменшується, або навпаки збільшується. У такому разі завжди можна підібрати варіант, що відповідає за фізичними розмірами.


Акрилова ванна комфортна для ванних кімнат будь-якого розміру, вона може встановлюватися з різними видами оздоблення лицьової панелі від плитки до акрилового екрану кольором. Легка ванна дозволяє встановити на подіум без зайвого посилення. Ванна комфорту в експлуатації, її нема потреби прогрівати гарячою водою, як це роблять із виконаними з металу.


Звичайно, як і в будь-якого іншого виду акрилова ванна має плюси і мінуси. Якщо перші зрозумілі всім, другі майже завжди залишаються в тіні. Більш тонкий матеріал ванни впливає на її деформації, які походять як від зміни температури, так і від ваги, що переноситься. Хоча акрил вважається теплим матеріалом, але утримує тепло він гірше за інших, таку ванну часто піддають утепленню. Важливо розуміти, що акрил пластик, чим він якісніший, тим довше відбувається зношування, зберігається зовнішній вигляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.