КУХОННА МИЙКА З ШТУЧНОГО КАМЕНЮ ТА ЇЇ ВИБІР

Обладнання кухні завжди займає багато часу, воно досить затратне, потребує компромісів між практичністю та красою. Особливо це стосується кухонної мийки, вважається невід’ємним аксесуаром. Ще зовсім недавно матеріалів для цього предмета було небагато, вибір був обмежений:

  • пластик,
  • сталь, рідше чавун,
  • кераміка (фаянс, фарфор),
  • натуральний камінь.

Штучний камінь – композит для кухонних мийок

Найрідше зустрічалися ті, що виготовлені з каменю. Це було пов’язано зі складнощами обробки, значною вагою, а також дорожнечею. З приходом композитних матеріалів поєднання деяких продуктів призвело до виникнення нового – штучного каменю. Звичайно, строго кажучи, це не камінь, а кам’яна або піщана крихта, з’єднана за спеціальною технологією за рахунок особливих смол. Цей композитний матеріал дуже нагадує натуральну кам’яну поверхню на вигляд, властивості.


Кухонні мийки зі штучного каменю мають безліч переваг, головне з яких – доступність. Крім того, на відміну від інших, матеріал, з якого роблять такі мийки, легко формується, що дозволяє надати практично будь-яку форму. Таким чином, кожна господиня може знайти ту форму, розмір кухонної мийки зі штучного каменю, які сама забажає. Останнім часом існують майстерні, що виробляють стільниці одночасно з миттям, саме з цього композиту.

Кольори мийок зі штучного каменю

Серед очевидних плюсів таких мийок називають багатство палітри. Хоча можна з упевненістю сказати, що є чотири основні колірні напрямки – відтінки, які приваблюють покупців:

  • світлі пісочні,
  • світлі сірі,
  • коричневі,
  • чорні.


Слід уточнити, що, як відзначають відгуки, цей вид мийок досить складно підтримувати в первозданному вигляді, вони мають суворі правила експлуатації. Це зовсім не відштовхує поціновувачів єдності стилю. Такі кухонні мийки, виконані зі штучного каменю по-справжньому універсальні. Їх можна побачити на кухнях у класичному стилі з гарнітурами з натуральних меблів, кухнях у білих тонах, у тому числі з глянсовими фасадами, також це один із найбільш популярних варіантів для кухонь із чорними, темними стільницями.


Вибираючи мийку зі штучного каменю, уважно оцініть її розміри, наявність: поличок, виступів, отворів під кран та дозатор миючих засобів, зливів. Форма миття може бути будь-якою, але не варто забувати про те, що штучний камінь не призначений для тривалих контактів із водою. Якщо у вас жорстка вода, бажано встановити додатковий фільтр під миттям, це реально заощадить час на підтримання чистоти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.