ВХІДНІ ДВЕРІ: ЯК ВИБРАТИ КРАЩІ

Постійно зіштовхуючись із необхідністю вибору, можна по-справжньому важливі моменти прогаяти, просто не підозрюючи про них, адже складно розібратися у всьому і відразу. Деякі речі, які підбираються для ремонту, несуть одразу кілька функцій, наприклад, вхідні двері, тому їх вибір має бути ретельним, послідовним.

Від чого захищають вхідні двері

Вхідні двері захищають:

  • від проникнення до приміщення сторонніх,
  • від холоду, спеки,
  • шуму, запахів.


З точки зору конструкції, найчастіше як вхідні, використовують поворотні двері на петлях. Хоча самі двері можуть відрізнятися, у нашому регіоні значна частина вхідних дверей є металевою. Вибираючи їх, рекомендуємо звернути увагу на чотири параметри:

  • метал (його товщину),
  • фурнітуру,
  • ущільнювачі,
  • наповнення.

Параметри та вибір вхідних дверей

Звичайно, товщина металу вхідних дверей не менше півтора сантиметрів, якісна фурнітура перевірених виробників, пружні, еластичні ущільнювачі, укладені в два контури, а також наповнення з утеплювача мінераловатного сформованого в плити – кращий вибір. При цьому багато хто втрачає те, що є й інші особливості, наприклад, розміщення замків та їх тип, а також те, куди відчинятимуться двері, з якого боку. Оцініть те, які двері підходять у вашому випадку, типів відкриття чотири, вони представлені на схемі.

Вхідні двері та захист від злому

Звичайно, двері насамперед захищають від злому, тому одна з її найважливіших характеристик – злостійкість. Вона своєю чергою визначається масою різних параметрів, які у класифікації. Тому, при виборі вхідних дверей, крім інших параметрів, важливо уточнити клас зламостійкості. Ця характеристика відноситься до всієї конструкції в цілому, а не до фурнітури.

Звичайно, вироби, що піддаються сертифікації, коштують дорожче, при цьому часто один вид тестувань підміняється іншим, наприклад, акцентується на вогнестійкості. Вважається, що хороші вхідні двері можна відрізнити за вагою, при цьому, дуже важливо враховувати обсяг виробу.


Будь-які металеві вхідні двері є каркасом з металу з внутрішніми перебірками, дверною коробкою, різними видами посилення навколо механізмів замикання, а також замками, петлями. Правильне поєднання розташування посилень дверей, товщина сталі більше двох міліметрів, при цьому як на самих дверях, так і на коробці, а також приховані петлі – запорука високих показників і, як правило, якості самого виробу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.