ОСОБЛИВІ РІЗНОВИДИ ВОДОНАГРІВАЧІВ

Літня спека може стати приводом для серйозних роздумів, коли загальне опалення вимикається, гріти воду стає не вигідно, проте без гарячої води жити не комфортно. У зазначеному випадку багато хто переходить на альтернативні джерела підігріву води. При цьому, якщо в приватному будинку може бути передбачене спеціальне технічне приміщення, де велике електричний водонагрівач поміститься, не впливаючи на інтер’єр, у квартирі кожен сантиметр простору дуже важливий.

Особливі види водонагрівачів накопичувальних

Водонагрівач накопичувального типу – утеплений зовні бак з ТЕНами, завдяки чому в приміщенні є запас гарячої води. Спочатку цей нагрівальний прилад мав форму циліндра, досить великого діаметра. Зараз цілком можна підібрати модель, що ідеально впишеться в ті умови, які є в приміщенні.


Найскладнішим власники квартир вважають розміщення водонагрівача, щоб він був:

  • практично або малопомітний в інтер’єрі,
  • знаходився там, де підведено проведення, водопостачання;
  • був доступний для огляду, обслуговування.


Найчастіше водонагрівач розміщують у безпосередній близькості від вузлів водорозбору: на кухні, в санвузлах. Економія простору може полягати у зміщенні корпусу на кілька сантиметрів, що дозволяє помістити його врівень з іншими стаціонарними об’єктами: трубами комунікацій, сантехнікою, нішами в стінах.
Для цього були придумані спеціальні види корпусів електричних водонагрівачів:

  • плоскі,
  • тонкі.


Як у будь-якого об’єкта, цей прилад для нагрівання води має три параметри:

  • довжина,
  • ширина,
  • висота.

Плоскі накопичувальні водонагрівачі

Плоскі водонагрівачі, як відомо з назви, мають меншу ширину, таким чином, хоча всередині залишається така ж кількість води, сам прилад виглядає компактніше. Його часто поміщають усередині ніш, особливо над унітазом у окремих санвузлах. Плюсом подібного вибору вважається те, що плоскі водонагрівачі випускаються в широкому діапазоні обсягів, оптимальному для підбору споживачів.

Вузькі накопичувальні водонагрівачі

Вузькі бойлери або електричні нагрівачі води мають малу довжину корпусу, тобто при стандартній формі є тонким витягнутим циліндром. Вузькі водонагрівачі особливо популярні, адже вони компактні, вміщаються навіть у вузькі ніші, чудово виглядають у кутах над ванною. Візуально вони здаються набагато меншими, при цьому варто враховувати, що літраж вузьких бойлерів рідко буває понад п’ятдесят літрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.