АКСЕСУАРИ ДЛЯ ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ДВЕРЕЙ

З’єднуючи між собою кімнати, а також будинки із зовнішнім світом – нас оточують двері, які звично вважати чимось цілісним. Деколи навіть ті, хто займається дверима професійно, забувають про те, що вони складаються з різних деталей, а також для комфортної експлуатації мають бути доповнені спеціальними аксесуарами.

Додаткові аксесуари для дверей

Двері, як єдина система, складаються з дверного отвору, що дверного полотна, петель і замків. Є також дверні аксесуари, які призначаються далеко не для всіх дверей, такі як:


Всі ці предмети створюють комфорт, який давно став звичним. Про доводчики дверні вже було написано, дано деякі відповіді на запитання, інші аксесуари для дверей будуть розглянуті тут.

Дверне вічко

Очі – система, що встановлюється у вхідні двері і дозволяє, без її відкриття, побачити, хто знаходиться з іншого боку. Серед різних видів дверних вічок виділяють три:

  • простий,
  • з лінзою 180 градусів, часто зване «риб’яче око»,
  • електронні з можливістю запису та без.


Вибираючи вічко для власних дверей, обов’язково врахуйте, що перші два види бажано підбирати зі шторкою зі зворотного боку. Так світло з квартири не проникатиме в оптичний пристрій, тим самим не дозволяючи зробити зворотний процес, хоча і в гіршій якості. Простий оптичний пристрій не потребує електроживлення, акумуляторів, батарейок.

Дверні номерки

Номери дверні – аксесуар для вхідних дверей, при цьому використовуються вони в основному там, де в будівлі є кілька приміщень, зайнятих різними власниками. Номери на дверях розміщуються по порядку, у великих багатоповерхових будинках вони значно спрощують орієнтування. Аксесуар виконується із пластику, металу, до того ж є безліч дизайнів, що дозволяє виділити квартиру, офіс, а можна створити повну одноманітність. Щоб створити потрібний номер, купуються цифри, що його складають. Номер може бути приклеєний або закріплений на металеве кріплення.

Дверні упори

Упор дверний – аксесуар для міжкімнатних і вхідних дверей, який утримує дверне полотно від удару об плінтус, стіну або дверної ручки об стіну. Видів упорів кілька, найпоширеніші:

  • стінові,
  • підлогові.


Дверний упор – металевий виріб, в зоні зіткнення з дверима з м’якою гумовою прокладкою. Вона при ударі полотна компенсує зусилля. Перевага використання – відсутність необхідності контролювати двері під час відчинення, можливість розмістити за дверима скло, дзеркало або гіпсокартонну конструкцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.