ЧАС ЛІТНЬОГО ПРИБИРАННЯ: ВІКНА І ШТОРИ

Весна давно добігла кінця, в розпалі літо, для більшої частини господарок цей сезон один з найнасиченіших, майже різноманітні домашні справи заповнюють час, що залишився від роботи. Можливо, у когось прибирання вікон за розкладом відбувається двічі на рік: навесні та восени, інші просто відкладають її на другу половину серпня. Цікаво, що такий підхід дозволяє довше зберігати штори, що руйнуються від частих прань.

Два етапи у підтримці чистоти вікон

Чистота вікон включає відразу два складних, а головне, витратних за часом і силам дій:

  • миття вікон,
  • прання та прасування штор.


Причому одне без іншого трапляється рідко. Чисті вікна – правильно вибраний час, побутова хімія та інструменти. Жителі великих міст, а також ті, хто живе на вулицях з інтенсивним рухом, знають не з чуток, як складно підтримувати вікна в чистоті.

Коли та чим мити вікна

Пил, кіптяву, комахи, свій внесок вносять і птахи, прибрати все це необхідно зовні. А всередині скла та рами покриваються нальотом та жиром, що виділяється при готуванні. Таким чином, щоб вимити вікна, почніть з вибору правильної погоди. Експерти з клінінгових компаній рекомендують проводити миття вікон у похмурі дні без дощу та вітру. Більша частина засобів для миття вікон містить спирти, які при попаданні на поверхню скла в спекотний, сонячний день просто випаровуються. Загалом, більшість складів для миття вікон схожа один з одним, при цьому вкрай важливо пам’ятати, що змішувати їх між собою все ж таки не варто. Почніть мити вікна з того, що просто зволожите скло, так будь-який миючий засіб виявить свої властивості краще.

Перемо штори правильно

Після миття вікон настане час зайнятися пранням. Штори, які не стиралися тривалий термін, ще до того як ви їх знімете бажано пропилососити. Так, увесь пил, що накопичився на них, не опиниться на шафах, техніці, дзеркалах. Пральні засоби для штор ті ж, що і для іншої білизни, тут варто сказати: бажано застосовувати найменш агресивні порошки з мінімальною кількістю ароматизаторів, також не варто застосовувати ополіскувачі.

Після прання, штори практично відразу потрапляють на прасувальну дошку. Під впливом температури ароматизатори, що залишилися на тканині, починають потрапляти в повітря, що може викликати алергію. Прання штор і тюлей виробляється у спеціальних мішках, щоб уникнути появи затяжок. Для кращого результату почніть із режиму замочування, після чого стирайте в делікатному режимі своєї машини-автомат. Більшість сучасних штор складається з синтетичних ниток, або їх частини, тому не варто застосовувати сильне віджимання, вони й без того просохнуть у короткий термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.