ВАННА КІМНАТА В СТИЛІ ХАМАМ

У той час, як світ божеволіє від сірого кольору в обробці, хтось навпаки, намагається всіляко виділитися, використовуючи для цього будь-яку можливість. Ремонт у ванній кімнаті для таких цінителів всього яскравого, привабливого може виявитися непростим, адже необхідно вибрати колір, концепцію обробки. Досягти того, щоб яскраві кольори гармонували, не придушуючи цілком можна використовуючи обробку плиткою у стилістиці турецької лазні – хамама.

Східний стиль для інтер’єру ванної кімнати

Більш ніж просто місце, де можна підтримати гігієну тіла, хамам – цілий культурний пласт, який припаде до смаку цінителям. Яскраві кольори плитки, унікальні тонкі візерунки, м’які лінії, що явно натякають на східний колорит – цікавий задум для ванної кімнати. Проста відмінність від сучасного стилю, що має строгу геометрію прямих кутів: ванна кімната, що відсилає нас до хамаму, повинні мати згладжені контури. Для того, щоб підкреслити колорит, зводяться арки, великі приміщення допускають застосування колон. Звичайно, традиційний хам має особливості: пов’язані з подачею води, підігрівом полків, але у ванній кімнаті технічне наслідування ні до чого.

Чому варто вибрати стилістику хамам для ванної

Дивно, але багато хто вибирає яскравий, барвистий стиль турецької лазні для власної ванної кімнати:

  • бажання мати яскравий, ненудний акцент удома;
  • можливості використовувати яскраві, наприклад, золочені аксесуари.

До таких предметів відносять: багаті рами навколо дзеркал, меблі, сантехніку, наприклад, змішувачі. Все це може бути виконано в золоті, міді, до того ж сюди цілком може підійти унікальна раковина з карбованої міді, яку туристи часто привозять зі східних країн. Любов до пишних деталей, аксесуарів відмінно поєднується зі східними мотивами у ванній кімнаті.


Вибираючи керамічну плитку, а також керамограніт для стилізації ванної кімнати для такого яскравого східного стилю, відразу оцініть те, який основний колір буде використаний. Класичні відтінки мозаїки, а також плитки тут насичений синій, зелений, коричневий. Для посилення ефекту застосовують золотий, білий, червоний. У деяких колекціях плитки можна зустріти найчастіше застосовувані в східній архітектурі мотиви обробки.

Така імітація мозаїки простіша при укладанні, добре підходить для сучасних ванних кімнат. Найкращим вибором можна назвати наступні один за одним кольори палітри, наприклад, синій та зелений. Вважаєте, що яскраві кольори швидко втратить свою актуальність, чи вийдуть з моди? Однак, якщо стиль турецької лазні зачаровує хамам, просто оцініть варіанти з коричневою плиткою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.