САМОКЛЕЙКА ВСЕ ПЕРЕТВОРИЛА

Скептики сперечаються про необхідність застосування самоклеючої плівки, тоді коли є безліч інших матеріалів для обробки. Всі їхні аргументи спростовують ті, хто особливо ретельно підходить до її застосування в інтер’єрі, народжуючи нові позитивні ідеї. Без сумнівів, самоклейка має дві важливі переваги:

  • колірна палітра без обмежень,
  • сухе покриття, яке не забруднює все навколо.

Самоклеюча плівка та нові ідеї

Кожен, хто хоче торкнутися творчості, застосовував її хоча б раз. Дизайнери радують поповненням колекцій, креативними ідеями, такими як магнітна самоклейка або та, що успішно замінює в домашніх умовах грифельну дошку.


Є ще один напрямок, який зацікавить насамперед власників сучасних меблів, а також реплік відомих дрібниць з 70-х. Меблі тих років повертаються у новій інтерпретації. Якщо раніше квадратні шафи, відкриті стелажі, невеликі низькі комоди на ніжках виконувалися з дерева. Текстура його мала бути добре видно. То зараз такі предмети забарвлюють, але частково. Наприклад, верхню частину можуть пофарбувати в білий, а ніжки – в золотий, причому середина предмета меблів залишиться не зачепленою.

Меблі та самоклейка: приклади застосування

Другий варіант: заміна частини дерев’яної фактури насиченими кольорами, які надає самоклейка. У такій техніці цікаво те, що іноді дверцята обклеюють цілком, часом навіть із внутрішнього боку, а частіше лише лицьову поверхню. У такому разі боковини залишаються з попередньою текстурою, наприклад, деревом. Кольори плівки, що самоклеїться, а їх має бути кілька, майже завжди вибирають з певного сегмента палітри. В даному випадку на фото представлений варіант, де шафа з безліччю однакових за розміром та формою дверей, обклеєна шістьма видами самоклейки.


Цей цікавий хід можна застосувати скрізь, де є необхідність насичення простору квітами. Це може бути офіс, дитяча кімната, кухня та навіть робочий куточок у спальні. Робота з самоклеючою плівкою по гладких поверхнях не складе проблем, особливо якщо дверцята шаф не мають складних заокруглень. Приклеюючи плівку, ретельно розгладжуйте її, забираючи бульбашки. Плюсом плівки з пвх буде те, що її можна піддавати вологому прибиранню. Буває так, що меблі погано перегукуються з інтер’єром, стикувати їх допоможе той самий прийом із самоклейкою. Ви здивуєтеся, але при бажанні плівку можна буде досить легко замінити, якщо в приміщенні зміниться колірна гама, адже самі меблі залишаться функціональними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.