ВСІ ВИДИ ДВЕРНИХ УПОРІВ

Найбільш раціональне розміщення дверних та віконних отворів завжди користується популярністю. Ці варіанти повторюються знову і знову, як і їх особливості, які з ними пов’язані. Зручне розташування дверних прорізів в кутах кімнат веде до того, що відкриваючись, дверне полотно частинами фурнітури, що випирають, стикається зі стінами. Щоб декоративне оздоблення, плінтуси не пошкодилися, встановлюють спеціальний предмет – дверний упор.

Обмежуємо відкриття дверей

Захист дверей, їх збереження – перше навіщо застосовують дверний упор, друге – захист меблів, що стоїть за дверима, що часто буває. Усі подібні аксесуари для дверей розрізняють на два великі підвиди:

  • класичний дверний упор;
  • блокатор від затискання пальців.

Види дверних упорів

Останній специфічніший, його застосовують тоді, коли в будинку є маленькі діти. Прості дверні упори ділять на вигляд кріплення, матеріалу, стилю. Кріплення може частіше виробляється на:

  • підлогу,
  • стіну.


Значно рідше можна побачити упори, що фіксують двері у відритому положенні, вони кріпляться на полотно дверей. Виглядають вони як невелика ніжка, що кріпиться до полотна. Підлоговий упор простий в експлуатації та монтажі. Для фіксації в підлозі просвердлюється глухий отвір, у який вставляється анкерний болт. На нього нагвинчується наголос. Найчастіше в комплекті до аксесуара йде дюбель-цвях, який застосовувати небажано, оскільки фіксації його майже завжди недостатньо.

Упор, що монтується на стіну, монтується за тим же принципом, проте має незаперечну перевагу. Полягає воно в тому, що простір підлоги залишається вільним, що не ускладнює збирання. Однак такої не встановити на стіну, якщо за нею розміщуються меблі. Особливий вид – упор, що фіксується на куточок. На вигляд він нагадує сферу з обраним трикутником. Цей різновид добре оберігає двері, за якими розташовуються сходи або будь-які виступи.


Матеріали, з яких виробляють цей аксесуар для дверей, різноманітні. Найбільш популярні:

  • сталь та металеві сплави;
  • пластмаса.


Як амортизуючий удар елемента виступають гума, силікон. Стиль дверного упору можливо не дуже виразний, якщо оцінювати з погляду розмірів виробу. Але може бути очевидним. Є виконані у класиці варіанти, у сучасному стилі, а також прозорі упори у стилі мінімалізм. Металеві аксесуари, як і ті, що виробляють із пластику, фарбують у модні відтінки, наприклад, антична бронза або старе золото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.