КЛАСИЧНИЙ І СУЧАСНИЙ ДИЗАЙН ДВЕРНОГО ПОЛОТНА

Кожне інтер’єрне рішення складено з маси дрібниць, які як інгредієнти, що роблять рецепт унікальним, поповнюють стандартні методи обробки, матеріали. Те, що прийнято називати класика, складається із зовнішнього вигляду фонових деталей, а саме: виду обробки стін, стилю міжкімнатних дверей, меблів, аксесуарів.

Двері: класика та сучасність

Нарівні з великою площею стін виділяється загальна площа дверного полотна, яка має певний зовнішній вигляд для конкретних завдань. Первинне завдання дверей між кімнатами – звукоізоляція, проте всі розуміють, що візуальний ефект важливий не менше. Краса, дизайн дверних полотен відразу вказує на стиль, якого мають намір дотримуватись господарі інтер’єру. Найбільш поширені на даний момент дверні полотна у двох стилістичних обробках:

  • класичною,
  • модерну або сучасної.

Вибір на користь класичного стилю дверного полотна

Класичний стиль явно проявляється у дизайні дверних полотен, вони одразу набувають досить характерного зовнішнього вигляду. Всі двері, як і частини, що доповнюють її, виконуються в традиційних кольорах. Такі двері вкрай рідко бувають яскравими, частіше мають колір натурального шпону, рідше пастельних тонів, у тому числі різноманітних відтінків білого. Характерний вид супроводжується наявністю збірної або фрезерованої фільонки, особливого кріплення скла. Такі двері, як правило, мають відповідну за стилем лиштву, він також має багате оздоблення, що відповідає зовнішньому вигляду дверей.

Сучасний стиль дверних полотен

Конкурентами класичного інтер’єру вважаються модні, сучасні, наприклад, модерн. Гладкі чисті лінії, відсутність вигинів, повторення геометрії – характерна риса. Маючи чистий інтер’єр з відкритими просторами, важливо підтримати його за допомогою міжкімнатних дверей. Там де застосовуються пастельні тони, особливо чітко проглядається текстура та фактура навколишніх предметів. Дверні полотна у стилі модерн найчастіше зустрічаються у трьох основних варіантах кольорів:

  • білий,
  • білі деревини,
  • венге, інші темні відтінки.


Дизайн дверного полотна дозволяє отримати підтримку основної концепції інтер’єру. Хоча і класика, і сучасний дизайн мають багато спільного, у тому числі принципи прикрашання полотна дверей, є істотні відмінності. З одного боку, класичне по дизайну дверне полотно має округліші риси. Усі частини округлені. Сучасний стиль дверей передбачає геометричну, просту форму, що чистіше лінії – тим краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.