ЛЮСТРА ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕРГОНОМІКИ ПРОСТОРУ

Простора кімната з високими стелями майже не обмежує фантазію, за бажанням цілком можна вибрати будь-який освітлювальний прилад або навіть кілька. Інша річ, коли простір має складну форму або просто низькі стелі. Здавалося б, у цьому немає нічого страшного, але найчастіше застосування стандартних освітлювальних приладів сильно впливає на ергономіку простору.

Чим замінити LED підсвічування

Люстра у просторі з низькою стелею потребує ретельного підбору, з одного боку є потреба висвітлити приміщення, зробити його світлішим, з іншого, прилад не повинен заважати руху. Безумовно, все частіше перевага надається вбудованим світильникам, їх різноманітним різновидам. Засновані на технології LED освітлення, такі світильники бажано приховати. Світло повинне струмувати без чіткого позначення джерела світла. У таких світильниках є нюанси, що впливають на вибір, експлуатацію, наприклад, кут свічення. Здебільшого він не перевищує 120 градусів.

Люстра-напівсфера для стелі та стін

Якщо необхідно отримати більший кут світіння, при цьому застосовуючи досить невеликий по висоті освітлювальний прилад, можна віддати перевагу настінно-стельовій люстрі напівсферичної форми. Такий світильник відомий багатьом, ще недавно саме він застосовувався там, де важливо було отримати хорошу освітленість, без використання світильників із явно вираженим офісним стилем. Напівсфера такої люстри виконана з матового скла. Це дозволяє отримати яскраве, розсіяне світло, що освітлює все приміщення. Часто цей вид люстр називають «місяць», адже матове скло приємно розсіює світло, нагадуючи це небесне тіло.


Люстра зараховується до розряду настінно-стельових невипадково, адже її монтаж воістину універсальний. Плюсом приладу називають і те, що зараз існує безліч варіацій. Цілком можна знайти напівсферичну люстру, що встановлюється на стелю, з явно вираженим кантом. Вона може мати різні форми, у тому числі квадратну та трикутну. Додаткові прикраси, такі як кування, вставки з вітражного скла, фьюзинг, допомагають зробити просте біле півколо вишуканим освітлювальним приладом.


Люстра у вигляді півкола – чудовий варіант для довгих коридорів, де необхідно отримати гарне, приємне оку освітлення. Застосовують подібні люстри у дитячих кімнатах, у мансардах. Її вибирають для натяжних стель, через простоту монтажу та обслуговування. Скло люстри кріпиться до корпусу на пружні затискачі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.