ВИБИРАЄМО ГАНЧІРКУ ДЛЯ ПІДЛОГИ

Аксесуари для робіт по дому і їх вибір можуть комусь здатися простим вибором, хтось набуває цих предметів, ретельно обираючи, оцінюючи переваги. Деякі речі, обрані правильно, значною мірою полегшують наш щоденний клопіт, наприклад, прибирання. Миття посуду, підлоги супроводжується використанням текстилю, які багато хто називає просто – ганчірка.

Як вибрати ганчірку для підлоги

Досить цікаво, що застосування текстилю почалося тоді, коли почали використовувати тверді, найчастіше дерев’яні настили. При цьому їх часто не мили з водою, а скоблили ножами і шкрябали терками, підлога з плитки частіше підмітала. Усе це було з тим, що тканини, і навіть вода були дорогими. Пізніше для миття підлоги стали застосовувати тканину, яку називають загальною назвою – ганчір’я. Спеціальні нові ганчірки для миття підлоги використовують нещодавно.
Сучасний текстиль для прибирання підлогових покриттів можна умовно поділити на дві групи:

  • з натуральних матеріалів,
  • із синтетичних матеріалів.


Хоча ганчірки для миття підлоги можуть містити ниткову основу, все ж таки, в цілому вони виконані зі спіненого полівінілхлориду. До синтетичних відносять і ті ганчірки, що зіткані з мікрофібри, спресовані з віскози.
Як натуральний, так і синтетичний текстиль для миття підлоги чудово підходить для збирання. Їх різниця в загальній вазі виробу, кількості води, що вбирається, швидкості висихання.

У чому плюси ганчірки для підлоги із синтетичної тканини

Ганчірка для миття підлоги з синтетики проста у використанні, крім цього вона швидко сохне, що знижує ризик утворення на її поверхні колоній хвороботворних бактерій, до того ж зберігати її простіше. Текстиль із синтетики простіше віджимати, щоб контролювати зволоження підлоги. Деякі види синтетичних ганчірок застосовують і для сухого прибирання, їх ворсинки захоплюють частинки пилу з поверхні без зволоження.

Вибираємо ганчірку з натуральної тканини

Ті, що складаються з натуральних волокон, наприклад, бавовни, не викликають алергій, тому що при поглинанні води вони стають важчими, тканина краще прилягає до поверхні. Ганчірки з бавовни дешевші щодо синтетичних, тому їх вибирають для прибирання громадських приміщень.


Вибір ганчірки може бути прив’язаний до типу швабри. Так є прості швабри, на які ганчірка просто накидається. Інші мають більш складну конструкцію: вона фіксується на робочій частині швабри за рахунок кишень-пазів по краях. Товщина ганчірки може відігравати роль тоді, коли швабра має фіксатори. Щоб зробити більш ретельне прибирання плінтусів, затишних куточків можна використовувати прогумовані серветки для збирання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.