ЕЛЕКТРИЧНИЙ КАМІН – ФОКУСНА ТОЧКА

Прикрашати інтер’єр особливими деталями – значить створювати фокусні точки, вони хоч-не-хоч притягують погляд. Такі деталі найчастіше відносять до предметів розкоші, майже завжди вони відносяться або до дорогих предметів, або до обробки, що стоїть не менше. Оскільки таких особливих речей не так багато, всі вони відомі, до них відносять:

  • картини,
  • вітражі,
  • каміни.

Чим замінити класичний камін

Останні привабливі відразу з кількох сторін: приносять тепло, затишок і виглядають справді монументально. Навіть невеликий камін або піч зі скляними дверима дозволять насолоджуватися палаючим вогнем, який заворожує. Недарма кажуть, що на вогонь можна дивитись годинами, це свого роду медитація приносить заспокоєння. Але класичний камін можуть дозволити собі далеко не все, на що є безліч причин. Подібний опалювальний прилад потребує спеціальних комунікацій, до того ж розмістити його у квартирі майже неможливо, враховувати потрібно й те, що він потребує дров, розпалювання, обслуговування, акуратного відношення, оскільки чадний газ ніхто не скасовував.

Додаткові функції електричного каміна

На заміну йому може прийти електричний камін. Останнім часом цей електроприлад набув неймовірної популярності. Це сталося завдяки отриманню більш детально опрацьованої імітації полум’я. До того ж за останні кілька років до неї додалися:

  • звукова імітація,
  • ефект диму,
  • дизайн у всьому його різноманітті.


За допомогою обраного різновиду електричного каміна цілком можна підкреслити заданий стиль інтер’єру, наповнений повітрям мінімалізм, або рустикальний прованс.


Звичайно, при виборі електричного каміна найбільше уваги звертають на дизайн, те, як він вписується в обстановку, але функціональність важлива не менше. На даний момент такий камін може бути обігрівальним приладом для кімнати, з успіхом замінюючи обігрівачі. Крім цього, в деяких моделях, де відбувається імітація струмків диму, використовується утворення пари, тому електричний камін з успіхом замінює зволожувач повітря.

Плюси електрокаміна

Простота використання, а також безпека роблять популярним цей прилад у батьків маленьких дітей, а також домашніх тварин. Щоб отримати найбільш безпечний електрокамін вибирайте той, що обігріває інфрачервоним випромінюванням, так навіть усередині не буде частин, що нагріваються, а сам прилад не буде випалювати кисень. Розміри можуть бути від дуже значних, до дуже скромних, що дають можливість розмістити потрібну модель будь-куди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.