ЕЛЕКТРОПИЛКА – ПОМІЧНИЦЯ В САДУ

Сухе дерево може зіпсувати всю картину вашого прекрасного саду, а також стати реальною загрозою цілісності будинку чи будов навколо нього. Щоб прибрати сухостій чи просто дерево, що займає обрану під будівництво чи інші господарські потреби територію, треба мати інструмент. Як показала практика, роботи ручними пилками – довгі, вимагають досвіду, підготовки полотна, що пиляє. Електропила – чудова помічниця в саду, на прибудинковій ділянці.

Плюси електропили

Як стає ясно з самої назви, електропила – електроінструмент, тобто двигун у нього електричний. Ця істотна відмінність дозволила отримати низку покращень, які сміливо можна назвати плюсами, що відрізняє її від бензинової пилки. Плюси, що впливають на вибір електропили:

  • легкість, менша маса інструменту;
  • відносна простота у зверненні;
  • відсутність шкідливих вихлопів, вібрації, шумів,
  • як паливо виступає електрика,
  • немає проблем запуску при мінусових температурах.


Все це дозволяє зручно маневрувати частиною, що пиляє, що робить її однією з кращих для художнього різання. Простота в користуванні особливо приваблює до цього інструменту жінок, для яких бензопила підходить гірше.
Так як така пилка не виробляє вихлопів, її можна застосовувати всередині приміщення, це особливо цікаво. Що важливо знати про електропилу ще до моменту покупки. Насамперед, зверніть увагу на довжину шнура обраної моделі, якщо він короткий, відразу підберіть оптимальний подовжувач. Короткий шнур дає можливість простого зберігання та транспортування, до того ж ризик пошкодити його значно менше.

Що слід пам’ятати про електропилу

Як і будь-який електроінструмент, пила електрична повинна працювати за певних умов. Якщо безпека вас, ваших близьких понад усе, обов’язково дотримуйтесь цих умов. Вибір електропили можна розпочати з оцінки її потужності. Відповідно, чим вона потужніша, з одного боку, роботи проводити буде простіше і швидше, з іншого, споживання електроенергії буде вищим. Пам’ятайте, щоб електропила працювала справно, варто уважно прочитати інструкцію, дотримуватися рекомендацій.

Вибираючи модель, обов’язково оцініть те, як виробник пропонує вставляти шину з ланцюгом, а також підтягувати останню. Бажано, щоб це можна було зробити без інструментів. Тип розміщення двигуна, швидше, питання вашої звички, набагато важливіше оцінити систему безпеки, що складається з кнопок, при одночасному затисканні яких привід починає працювати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.