КЕРАМІЧНА ПЛИТКА: МОДНІ СХЕМИ УКЛАДАННЯ

Як зовнішній вигляд керамічної плитки, так і її укладання підпорядковані певній моді, що змінюється, дозволяє відчувати свіжість, що виходить від ідей у ремонті приміщення. Погодьтеся, вже входячи в кухню або ванну можна оцінити приблизно, як давно був зроблений останній ремонт. Укладання плитки процес витратний, тому перш ніж почати, варто вибрати той вид матеріалу та стиль, що будуть сучасними та поза часом.

Модна керамічна плитка 2018

На даний момент є дві основні зони, де без керамічної плитки або керамограніту не обійтися – це кухня, ванна кімната, або санвузол в цілому. Якщо описувати ситуацію зі стилем самої плитки, то можна сказати, що зміни торкнулися кольорової гами, розмірів, форми, навіть матеріалу, з якого вона виготовлена. Не варто дивуватися з того, що замість кераміки на стіні виявляться кахель з дерева, металу або мозаїка зі скла. Модна кольорова гама керамічної плитки виражена у п’яти варіаціях:

Форма кахлю для стін

Сама вона може бути матовою чи глянсовою, при цьому можна відзначити тенденцію 2018 року – чим вище глянець, тим більше плитка нагадує клінкерну цеглу. Цей вид кахлю має власну назву – кабанчик.


Будь-яке із зазначених поєднань кольору та форми підходить для стін, на підлогу частіше кладуть гладку матову плитку або з ефектом брашування. Цікаві самі схеми укладання плитки, що стали модними останнім часом. Всі ці способи кладки зібрані на фото, що дозволяє оцінити результат у перспективі. При цьому важливо в момент укладання дотримуватись певних правил.

Схеми укладання плитки

Модні схеми укладання керамічної плитки часто називають імітацією стилю метро. І справді, раніше станції підземок часто викладали нею, яка мала суворі форми, найчастіше цей колір був білий. Саме звідти багато способів укладання отримали свою назву. Крім цього в моду повернулося укладання ялинкою, зокрема діагональної, а також французької. Керамічна плитка на різних поверхнях може бути укладена по-різному, головне, щоб вибрані кольори відповідали єдиній палітрі приміщення.


Вибираючи те, як буде укладена плитка на конкретній поверхні, придивіться до того, які на фото розміри матеріалу, зазори – шви і, звичайно, який колір обраний для затирання. Остання сильно впливає на результат, загальний вигляд інтер’єрного рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.