НАВІЩО КОТАМ ПОТРІБНА ТРАВА

Еволюція змушує нас робити певні речі, які здаються само собою зрозумілими, проте до кінця зрозуміти їхню природу складно, що вже говорити про тварин. Ті, що оточують нас, наприклад, кішки часто роблять те, від чого у господарок псується настрій – їдять домашні рослини. Домашні вихованці роблять це не спеціально, просто їхній інстинкт підказує такий шлях вирішення власних проблем, про які нам складно здогадатися.

Коти їдять траву

Котам потрібна трава, але навіщо? Питання залишається для багатьох невирішеною загадкою. Вважається: трава нібито сприяє отриманню додаткових вітамінів, мікроелементів, так і є. При цьому трава виконує відразу кілька функцій, а сам процес є результатом еволюції котячих. Коти їдять траву для:

  • виведення із травного тракту грудок власної вовни;
  • отримання корисних речовин;
  • як антипаразитарний засіб.

Користь трави для котів

Не можна виключати те, що домашнім вихованцям вона потрібна для задоволення інстинкту, гра для кішок – тренування м’язів, вона покращує всі процеси в організмі.
Виведення вовни зі шлунка, кишечника коти роблять самостійно, шляхом відрижка. Але іноді в кормах не вистачає «терки» – жорстких волокон, які сприяли б роздратування, як наслідок відригуванню. Трава, змішуючись із вовною, погано перетравлюється, тому що в шлунку кішок майже немає ферментів для цього. Надмірне накопичення грудочок може згубно позначитися на здоров’ї тварини. Звичайно, існують різні пасти для розрідження, а потім подальшого виведення вовни, але варто сказати: всі вони містять досить велику кількість цукрів, що знижують їхню корисність.

Яку траву пророщують для котів

Домашня кішка позбавлена можливості їсти траву, до того ж просто принести її з вулиці можна, але вона вимагає ретельної обробки від забруднень, паразитів. Тому багато хто вирішує балувати кішку спеціальною травою для котів. Найпростіше буде проростити її вдома, за своєю суттю це:

  • злаки: овес, пшениця, ячмінь.
  • петрушка.


Плюси таких трав: швидке зростання, можливість щільного посіву. Спеціальне насіння засівається в невелику широку ємність, при цьому шар землі може бути незначним у два-чотири сантиметри. Заглиблювати насіння трави для котів не варто занадто сильно, вони повинні лежати на поверхні. Після засівання ґрунт слід акуратно, але рясно полити. Якщо ви засіваєте овес, його можна попередньо проростити. Не слід засівати траву в великі горщики, кішки швидко втрачають інтерес до надмірно твердої зелені. Звичайно, коти та кішки, часто позбавлені звичного засобу, починають їсти домашні рослини, побачивши це, тепер ви легко вирішите проблему.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.