ВУЛИЧНА УРНА – ЄМНІСТЬ ДЛЯ СМІТТЯ

Створення затишку завжди починається із загального облаштування простору, а завершується спеціальними предметами, які вважатимуться відмінністю конкретного місця. Так, вхід до будь-якого офісу, магазину, торгового центру забезпечується вуличними урнами. Цей предмет має бути практичним, вписуватися в екстер’єр будівлі, що оточує ландшафт.

Сучасна урна для сміття

На сьогодні урни для сміття виробляють здебільшого на спеціалізованому устаткуванні, такий продукт відповідає трьом важливим вимогам:

  • антивандальне,
  • протипожежне,
  • естетичне.


Виготовляють вуличні урни з металу, при цьому товщина листа досягає від шести до десяти міліметрів. Листи перфоруються, а потім оцинковуються. Перфорація або дірочки дозволяють воді потрапляє всередину під час опадів безперешкодно потрапляти на землю. Урни при цьому довше зберігають свій зовнішній вигляд, до того ж знижується ризик виникнення запахів, що вичерпуються сміття з харчових відходів.
Урни часто називають сміттями, при цьому сучасні зразки можуть бути не просто єдиною ємністю для сміття, а й дозволяти викидати сміття окремо. Тобто стадія сортування відбувається тут же. Вуличні урни переважно роблять у вигляді циліндра, так їх простіше встановлювати, а потім використовувати. Не секрет, що біля них часто курять, щоб недопалки, що тліють, не контактували з сміттям, що легко займається, цілком можна вибрати модель з попільничкою.

Модифікація урни – попільничка

Урни з попільничкою не рідкість, вони сконструйовані так, щоб після куріння недопалок був затушкований, потім погас, після чого можна скинути сміттєвий бак, що накопичилася. Для цього знизу попільнички часто мають дверцята. Сучасна конструкція може мати різний літраж в одному дизайні, що особливо добре, з урахуванням різних зон в торгових, офісних комплексах, які декоруються в конкретному дизайнерському ключі. Підбираючи дизайн вуличних урн, що стоятимуть біля входу в будівлю, оціните можливість комфортного їх прибирання. Зайво великий об’єм може стати проблемою, оскільки сміття виділятиме запахи, які почнуть проникати у приміщення.


Слід також до покупки визначити, куди будуть встановлені урни для сміття, чи є необхідність кріпити їх для стаціонарного використання. Не секрет, що якісний товар коштує дорого, тому його можуть просто вкрасти, тому заклади, які працюють не цілодобово: магазини, аптеки, розважальні та навчальні заклади віддають перевагу урнам, які монтуються на стійки, прикручені до цементу, плитки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.