НАВІЩО ПОТРІБНА ЛІТНЯ КОВДРА

Навіщо люди сплять під ковдрою, адже у звичайний час у житловому приміщенні вони найчастіше почуваються комфортно? Взимку це можна обґрунтувати перепадами температури всередині приміщення, з іншого боку, багато хто вважає за краще і влітку спати під ковдрою, незважаючи на те, що в Україні буває досить спекотно протягом весняно-літнього періоду. Тож давайте ж розберемося, як вибрати літню ковдру, навіщо вона потрібна.

Три деталі важливі для вибору літньої ковдри

Дивно, але воно влітку виконує ті ж функції, що і взимку, а до них додаються нові. Літня ковдра – більш легкий, тонкий аналог зимової варіації, відрізняє його лише це. Вибираючи його важливо оцінити:

  • щільність наповнювача,
  • матеріал чохла,
  • тип простежки чохла.


Наповнювач літньої ковдри може бути як натуральним, так і синтетичним. Найкращі варіанти: бавовна, силіконізовані волокна, перо, вкрай важливо, щоб матеріал легко вбирав вологу, а потім легко випаровував її назовні. Для цього чохол даної постільної приналежності бажано вибирати з натуральних тканин із бавовни.

Вони не тільки комфортні для тіла, а й менше електризуються, не прилипають до нього, що влітку ще важливіше, ніж узимку. Постільні речі з натуральних тканин бажано просушувати після сну. Простібка наповнювача має бути такою, щоб після прання останній не почав вилазити назовні, це частково відрізняє дорогі моделі ковдр від дешевих, хоча, на перший погляд вони й схожі.

Літня ковдра на варті здоров’я

То навіщо ж ховатися під ковдру влітку? Наш організм влаштований так: у певний нічний годинник, у момент вироблення мелатоніну, температура тіла знижується. Від цього ми починаємо мерзнути, ковдра рятує і в літню спеку. До того ж, кровообіг у наших кінцівках проходить повільніше, він працює як термос, зігріваючи їх. Дивно, але саме влітку ковдра дозволяє багатьом спати у темряві, такий механізм закладено як норма нашої фізіології. Завдяки йому, натягнутому на голову, як би це смішно не здавалося, влітку, коли сонце рано встає, яскраво світить, ми продовжуємо ніч.


Літня ковдра, як уже було сказано, дає нашому організму можливість відрегулювати температуру тіла до комфортних параметрів. Не секрет, що влітку буває настільки спекотно, що уві сні підвищується потовиділення, так тіло охолоджує себе. Але варто пам’ятати про протяги, а також важко відмовити собі в бажанні спати з увімкненим кондиціонером. Результат того й іншого – застуди, а отже, ковдра, нехай тонка, літня, але стоїть на сторожі нашого здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.