РІДКІ ШПАЛЕРИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ

Рідкі шовкові шпалери, шпалерна штукатурка – всі ці назви придумані для цього чудового оздоблювального матеріалу – рідких шпалер. Якщо порівнювати їх із чимось, то вони найбільше нагадують пап’є-маше, принципи роботи з цим матеріалом максимально подібні до тих, що використовують для рідких шпалер. Чим привабливий цей матеріал для внутрішнього оздоблення ми вже розглянули, тепер час дізнатися про особливості та секрети експлуатації та монтажу.

Рідкі шпалери та їх застосування

В першу чергу, рідкі шпалери – збірний матеріал, в його складі натуральні волокна паперу, ниток шовку або вовни, а також полімер і клей. Замішуючи їх разом, отримуємо густу масу, яка зачиняється згідно з інструкціями конкретного виробника. Далі виникають питання: а що робити далі? Насамперед переконайтеся, що стіна ретельно підготовлена, до того ж важливо розуміти, що відсоток вмісту рідини в ній досить великий, вона частково вбереться у стіну, а також випарується. Почніть укладання суміші з примикань, наприклад навколо розеток і вимикачів. Фахівці рекомендують якомога щільніше утрамбовувати суміш рідких шпалер, при цьому дотримуючись рівномірності.

Плюси рідких шпалер

Особливістю застосування рідких шпалер називають їх:

  • безшовність,
  • ремонтопридатність.


Перше дозволить з легкістю одягнути шпалерною шубкою всілякі виступи, округлення та інші криволінійні конструкції. Тому цей вид шпалер часто буквально обволікає приміщення від низу стін до стелі. Однак варто розуміти, що навіть після висихання матеріал залишиться злегка пухким, тому для тих, хто мріє про якісні примикання та кути є порада. Щоб отримати оптимальне примикання, відокремте частину розчину шпалер, видаліть деяку частину волокон. Так, притискаючи цю суміш, отримаєте більшу щільність. Якщо необхідно зробити смугу – візьміть як обмежувач металевий шпатель, а для розмежування – малярський скотч.

Ремонтуємо шпалери

Шпалери – відмінний варіант для тих, хто має тварин та маленьких дітей, особливо, якщо вам не складно виконати просту маніпуляцію:

  • злегка розмочити шпалери на місці інциденту, розтягнути їх по площі;
  • видалити зіпсовану частину, замазати свіжим розчином.


Рідкие шпалери можуть здатися комусь з моди, але це зовсім не так, матеріал унікальний тим, що легко трансформується під заданий стиль завдяки багатій палітрі фарб. Для тих, хто дійсно хоче створити унікальний інтер’єр, вони стануть знахідкою. Рідкі шпалери різних кольорів укладаються в намальовані на стіні контури, при цьому легко можна використовувати навіть для створення об’єму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.