БЛОК РОЗЕТОК І ЙОГО УСТАНОВКА


Зростання споживання електроенергії всередині житлового простору диктує певні норми щодо розміщення роздаючих вузлів, тобто розеток. Комфортне розташування їх слід продумати з самого початку, при цьому даний етап вимагає найбільш ретельного проектування, чим може здатися на перший погляд. Розетки розміщені трохи не там і вже подовжувачі тягнуться до місця безпосереднього використання електроенергії, або вам разом із приладами доводиться підлаштовуватися під планування.


Це лише одне з незручностей, що пов’язане з розетками. У невеликих просторах, де особливо важливо вмістити більше різних предметів меблів, обіграти кожен куточок простору, буває так, що приймається рішення про нестандартне розміщення розеткових блоків. Установка проходить успішно, але використання досить швидко починає викликати незручності.

ЯК РОЗМІЩУВАТИ РОЗЕТКИ ВЕРТИКАЛЬНО АБО ГОРИЗОНТАЛЬНО

Все рідше розетки встановлюються штучно, здебільшого застосовуються розеткові блоки, де розміщені:

  • дві,
  • три,
  • чотири.


Такі модулі виробляються у вигляді монолітної конструкції або рамки із внутрішніми вставками, що дозволяє комбінувати електроустановлювальні прилади. Так у чому складність вертикальної установки блоку? Річ у тім, що конструктивно блок розрахований те, щоб отвори входів для вилки розташовувалися горизонтально землі. Таким чином, вся відстань дозволяють включати в кожну різні електричні вилки без жодних труднощів. Але варто розгорнути блок розеток, як виникають складнощі:

  • з євровилками,
  • орієнтуванням вилки при включенні.


Також відомо, що провід, що підходить до вилки, за умови, що підключення відбувається горизонтально, зазнає навантаження. У такому разі він значно швидше стає непридатним, причому відразу з двох причин. Провід електроприладів у разі такої установки розеткового блоку стикається, впливаючи один на одного з великим електромагнітним випромінюванням. З іншого боку, постійно відбувається перегин ізоляції в тому самому місці.

РОЗМІЩУЄМО БЛОКИ РОЗЕТОК ПРАВИЛЬНО

Чи варто трохи заощадженого горизонтальним розміщенням розеткового блоку місця дискомфорту наступного за його використання? Іноді це дійсно так, коли ви точно знаєте, які електроприлади будуть розміщені, а вони будуть підключені стаціонарно, на тривалий термін. Але здебільшого, господарі таких «покращень» прагнуть позбутися їх якнайшвидше. Але краще не допускати їх ще на етапі планування. Справа в тому, що робити нові отвори, а також переклеювати нові шпалери, перекладати плитку і робити багато інших робіт довго і накладно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.