ЧИМ ГОДУВАТИ ДЕКОРАТИВНОГО КРОЛИКА

Кішечка чи собачка – звичні домашні улюбленці, а хочеться чогось незвичайного, але в міру, тоді можливо декоративний кролик – те, що потрібно. Цей вихованець зустрічається не так часто, про нього мало відомо і з цієї причини ті, хто вирішив придбати такого домашнього улюбленця починають шукати інформацію про приладдя, харчування та утримання в цілому. Декоративних кроликів не варто плутати просто з домашніми, вони різняться і за розмірами і за характером.

Види декоративних кроликів

До декоративних кролів відносять:

  • гермелінів,
  • карликових рексів,
  • карликових баранів (висловухих),
  • левиноголових.

Ці породи відрізняються мініатюрністю, вага їх зазвичай не перевищує у дорослому віці півтора кілограма, а довжина тіла не більше п’ятдесяти сантиметрів. Схема харчування домашнього декоративного кролика складається з чотирьох складових та води. Звичайно, як і в харчування будь-якого гризуна, сюди входить сіно, при цьому кролики їдять його у достатній кількості від загальної маси харчування. Трава або сіно становитимуть близько вісімдесяти відсотків всього раціону, їх можна купувати в брикетах, що зручно, особливо в міських умовах та взимку.

Чим годувати кролика декоративного

Кролики декоративні повинні мати повноцінний раціон, до нього також входять:

  • зелень та овочі,
  • гранули,
  • фрукти та добавки.


Все це розташоване в міру зниження раціону кролика, до того ж знижується і регулярність годування цими продуктами. На відміну від корму для котів та собак, тут є власні специфічні моменти. У цього виду домашніх улюбленців значна кількість заборонених ласощів. До того ж як зі столу людини, так і серед рослин, які можуть потрапити до раціону з сіном. Тут на фото відтворено піраміду живлення декоративних кроликів, також ви знайдете список продуктів, які давати їм заборонено.

Гранульовані корми та сіно – як поєднувати в раціоні кролика

У раціоні має бути багато клітковини, крім того, вітаміни, жирні кислоти, гранули можуть складатися із зернової суміші, трави та сухих фруктів. Важливо, щоб тварина не отримувала разом із кормами барвники та надмірну кількість цукру. Щоб розрахувати норми подачі корму, оцініть вагу сіна або трави, що з’їдається твариною за день, крупи повинні становити не більше 2% від них, тобто помножте отриманий показник на 0,02.

Кроликів не слід перегодовувати, щоб харчування правильно засвоювалося обов’язково постійно міняти воду, вона має бути в наявності у домашнього улюбленця. Кормлячи кролика, зверніть увагу, що при поєднанні натуральних компонентів і гранульованих, концентрованих кормів кількість повинна бути перерахована, так, щоб тварина отримала збалансоване харчування. Крім того, не слід в один день намагатися нагодувати улюбленця різноманітними ласощами, харчування має бути досить одноманітним, тому травлення його буде стабільнішим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.