ПРИКЛАДИ ПІДСВІТКИ СХОДИ ТА КОРИДОРА

Справа дійшла до ремонту в коридорі, а може, у вас навіть є сходи на другий або навіть третій поверх, корисна порада в цьому випадку – організація правильного підсвічування. Якщо в інших кімнатах і приміщеннях підсвічування скоріше декор або джерело освітлення, що виступає альтернативою, то в цих двох приміщеннях воно необхідне для комфорту та підвищення безпеки.

Коридор, сходи та їх освітлення у нічний час

Часто, щоб зрозуміти користь якоїсь речі або її необхідність, варто побачити її на фото або відео, можливо, саме це дозволить застосувати її якось по-новому. Підсвічування на сходах і в коридорі може бути зроблене по-різному, якщо раніше для нього вибирали невеликі джерела світла – точкові світильники, то зараз їх частіше замінює світлодіодна стрічка.

Вона дозволяє:

  • отримати рівномірне освітлення,
  • регулювати потужність свічення залежно від потреб,
  • економити електроенергію,
  • підвищити комфорт використання приміщення.

Кому знадобиться світлодіодне підсвічування сходів та коридору

Цей вид декоративного підсвічування особливо хвалять з різних причин, подумати про її організацію рекомендують тим, хто має:

  • складні розкладки сходів,
  • довгі коридори,
  • скляні вставки у дверях кімнат, що пропускають світло.


А також вона хороша для того, щоб забезпечити безпеку маленьких дітей або людей похилого віку в темний час доби. Підсвічування, організоване зі світлодіодної стрічки, може бути розміщене всередині коробів організованих заздалегідь, а також багато хто розміщує її в пластикових плінтусах з кабель-каналами.


Вибираючи її вигляд, обов’язково оцініть можливості маніпулювати яскравістю та кольором. Різнокольорові рішення, як правило, швидко виходять з моди, оптимальні тони м’який жовтий та холодний білий. Тип управління таким додатковим освітленням сходів та коридорів – те, що зазвичай складно змінити згодом. При можливості, передбачте два методи включення:


Ще один варіант, який може бути запасним, деякі світлодіодні стрічки для підсвічування йдуть у комплекті з пультом керування. Маючи в своєму розпорядженні стрічку підсвічування, постарайтеся зробити так, щоб вона не світила безпосередньо, її бажано приховати, отримавши м’якший спрямований світловий потік. У коридорі прямокутної форми зовсім не обов’язково влаштовувати декоративне підсвічування по всьому периметру, достатньо однієї смуги, при цьому її можна розмістити як горизонтально, так і вертикально.


Освітлення сходів світлодіодною стрічкою робиться так, щоб залишатися комфортним і для тих, хто йде вниз, і для тих, хто рухається вгору. Найчастіше її монтують при системі відкритих щаблів, які зроблені без підсходів, на їхню нижню частину. Щаблі з подступенком і висунутим краєм – звисом також можна забезпечити таким підсвічуванням. Інакше її слід монтувати на стіну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.