ЧИМ КРАЩЕ ГОДУВАТИ ШИНШИЛУ

Серед власників домашніх тварин є ті, хто просто не уявляє своє життя без гризунів, їх не здивуєш кішкою або собакою. Більшість їх містить особливий вид, який має дуже екзотичне називання – шиншилла. М’якістю вовни, незвичайними позами, милими очима і короткими лапками цей вихованець може закохати в себе будь-кого, до того ж він дуже цікавий для спостереження. Саме цей факт стає аргументом на користь купівлі шиншил, особливо часто це роблять сім’ї з дітьми.

Види шиншил

Шиншил поділяють на два підвиди:

  • довгохвості,
  • короткохвості.


Зовні це видно за будовою тіла, розмірами звірят. Як домашніх вихованців частіше можна зустріти довгохвістих шиншил. Вони мають велику голову, більш виражену мордочку, вушка більшого розміру.

Чим годувати шиншилу

Коли мова починає йти про купівлю шиншили, відразу постає питання: чим краще її годувати? Справа в тому, що цей гризун за своєю суттю унікальний, місця його проживання на планеті локалізовані, тому перед покупкою доведеться підготуватися. Відразу варто відзначити, що цих вихованців найчастіше тримають як хутрового звіра, харчування для таких тварин менш складне, ніж для домашнього улюбленця.

Загалом, шиншила харчується рослинним кормом, залишається лише зрозуміти яким саме. У цій статті буде представлена схема живлення шиншил, де вказані найбільш поширені та доступні продукти та ласощі. Крім них, є продукти, що важливо включити до раціону тварини, як джерело білка. Таким продуктом може бути молоко, проте його важливо перевірити на натуральність.

Сухі корми для шиншил

Більшість корму складається з сіна і злаків, приблизно 70%. Решта припадає на фрукти, овочі, гілки дерев, насіння, коріння та листя рослин зі списку. Більшість рекомендацій щодо годування шиншил надходить з розплідників, де заводчики можуть детальніше збирати статистику про здоров’я.
Щоб годувати свого улюбленця без особливих проблем, забезпечуючи його всім, що має бути в раціоні, власники вибирають спеціалізовані кормові суміші:

  • у розсипному вигляді,
  • грануляти.


Вибираючи будь-який із кормів для шиншил, особливо важливо оцінювати якість корму. У суміші повинно бути яскравих кольорів, що може вказувати на наявність барвників. Грануляти на основі сіна та злаків мають бути твердими, без пилу, запах мати свіжий. Такий корм має становити не менше трьох четвертих від усього раціону. При годівлі слід дотримуватись нормування, інакше шиншилла може набрати зайву вагу, що погано позначиться на її здоров’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.