ТОРЦЕВИЙ КРОНШТЕЙН ДЛЯ КАРНИЗА І ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ

Які карнизи у своєму новому будинку чи квартирі використовуєте ви? Це питання може здатися дивним тим, хто ще перебуває на стадії перепланування, підбору матеріалів. Здається, що це дуже несуттєво, причому прокладання електропроводки, розміщення металевого каркаса під гіпсокартон, застосування натяжних стель – все це безпосередньо позначається на вирішенні цього питання.

Де розмістити карниз для штор

Звичними для розміщення карнизів для штор, а точніше за кріплення кронштейнів під них, вважаються такі місця:

  • стіна, поряд з вікном;
  • стеля.


Найчастіше така можливість відсутня спочатку, наприклад, через високу чи низьку міцність стін, наявність натяжних стель. Тоді на допомогу приходить третій варіант розміщення кронштейнів для карниза – торцевий. Значна частина власників квартир бачила подібне у власних ванних кімнатах.

Принципи кріплення торцевого кронштейна карниза

Принципів кріплення кронштейнів торцевих для карниза кілька. Так з них вважаються найпоширенішими:

  • на протилежних стінах фіксують кронштейни, всередину яких вставляється труба карниза, конструкція фіксується боковим гвинтом.;
  • частина кронштейна фіксується на стіні, після чого на трубу надягає фланець, проводиться різьбове з’єднання деталей, наступна фіксація гвинтом.


Вважається, що перший спосіб простіший, до того ж він зручний, якщо конструкцію потрібно розбирати. Кріплення гвинтом за наявності значних бортів деталі не є обов’язковим. Так цілком можна надіти штори на трубу карниза, після чого просто розмістити її в пазах кронштейна.


У другому способі кріплення кронштейнів, а точніше їх конструкції також є власний плюс. Форма та дизайн фланця кронштейна може бути різноманітною. За своїм призначенням він цілком може поєднувати в собі функціональність з естетикою, властивою наконечникам карнизів. Найчастіше саме ця деталь кронштейна торцевого карниза для штор привертає увагу.

Кольори бічних кронштейнів для шторних карнизів.

Торцеві кронштейни можуть бути виготовлені з різних матеріалів.:

  • пластика,
  • хромованої сталі,
  • латуні,
  • пофарбованих металевих сплавів.

Кольори торцевих кронштейнів найрізноманітніші, найчастіше їх підбирають у колір труби шторного карниза. За бажання цю деталь легко перефарбувати. Використовують такий вид кріплення штор на кронштейни торцеві у вузьких кімнатах, а також у ванних. Вони хоч і вимагають свердління, але значно краще фіксують карниз, ніж у випадку розсувної труби, що встановлюється в розпір.

One Reply to “ТОРЦЕВИЙ КРОНШТЕЙН ДЛЯ КАРНИЗА І ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.