ЧИМ ОБСТАВИТИ ЗОНУ НА ВІДКРИТОМУ ПОВІТРІ

Створення затишної зони за межами будинку – ось чого прагне кожен, хто має власне подвір’я. У спекотний літній день, а може і вночі, хочеться проводити час на свіжому повітрі, оточивши себе затишком. Якщо сама зона готова, чи це тераса, патіо, веранда, залишається лише наповнити простір меблями. У більшості випадків вибір відбувається виходячи з функціональності об’єкта, крім того, плетені меблі відмінно підходить у таких випадках.

Меблі з натурального дерева – ротанг та лоза

Відомо, що плетуть меблі із двох різних форм рослин. Перші відносяться до ліан, наприклад, ротанг. Це дерево застосовують для безпосереднього плетіння, а також формування каркаса. Ротанг має дві якості – міцність і легкість. Плетені меблі випускаються як кустарним способом, і компаніями з виробництва меблів. Цей вид ліани дозволяє сплітати міцні покриття, що за властивостями нагадують тканину.


Другий відомий матеріал – лоза – тонкі стеблинки винограду, верби, які почали в процесі зростання твердіти, перетворюючись із трави на повноцінну деревину. Лозу більше плетуть, значно рідше зустрічаються великі елементи каркаса. При цьому меблі з лози виглядають більш повітряно, хоча на перевірку важить більше ніж ротангові. Пруття лози дозволяють отримувати найрізноманітніші візерунки.

Набір плетених меблів

Вибір плетених меблів повинен починатися зі стилю, адже матеріали настільки універсальні, що за допомогою їх можна реалізувати безліч варіацій дизайну. Такі меблі, як і будь-які інші, можуть купуватися комплектом. Серед видів меблів найбільш популярні:

  • крісла,
  • стільці,
  • журнальні столи,
  • лави,
  • етажерки.

Секрети вибору та догляду за плетеними меблями

Вибираючи такі меблі дуже важливо пам’ятати кілька правил. Перше: на плетених меблях досить складно сидіти тривалий час, обов’язково забезпечте її подушками, краще, якщо вони будуть йти в комплекті. Одним з найбільш популярних ротангових крісел, укомплектованих м’яким сидінням, вважається papasan.

Друге, що важливо знати про неї: лоза, як і ротанг, погано переносять пряме сонячне проміння. Як і будь-яке дерево, вони втрачають вологу, сохнуть, отже, досить швидко втратить зовнішній вигляд. Поставте такі меблі під навіс. Крім того, не варто дозволяти меблям контактувати з водою, догляд за нею проводиться вологою ганчірочкою, без надлишку рідини. Плюс таких меблів її легкість, на зимовий період вона компактно складається, при цьому зберігати її важливо в опалювальному приміщенні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.