ШПАЛЕРИ ПІД ФАРБУВАННЯ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ФАКТУРИ

Оздоблення стін, а іноді і стель потребує детального підходу, який врахує всі ваші побажання. Мода на гладкі поверхні постійно змінюється перевагою фактурних поверхонь. В цілому найбільш правильним варіантом вважається підбір поєднання, щоб відтінити одне одним. Якщо ваші меблі будуть гладкі, глянсові, як і підлогове покриття, то для стін вибирайте шпалери під фарбування з чітко вираженою фактурою.

Звичайні шпалери та під фарбування

Цей різновид звичного, традиційного матеріалу для обробки стін поки мало застосовується, вся справа в тому, що досить складно уявити собі, як він виглядатиме зрештою. Шпалери під фарбування навіть на тлі вінілових шпалер, що відрізняються опуклим, виразним малюнком, мають ще більш очевидну фактуру. Тобто максимальна товщина таких шпалер більша. Пов’язано це з тим, що після приклеювання фарбування полотна рельєф стає візуально менш виразним, а наступне фарбування ще зменшує його. Саме з цієї причини професійні маляри пропонують покривати такі шпалери імпортними, дорогими фарбами. Вони мають максимальну покриваність, а значить, лягають більш тонким шаром.

Плюси шпалер під фарбування

Вибираючи шпалери під фарбування заради створення фактури, отримуйте непомітні, але приємні бонуси:

  • відсутність необхідності працювати з розчинами, якщо вибрано декоративну штукатурку;
  • можливість замінити колір від 3 до 5 разів;
  • вартість оновлення фарби буде меншою, так як поглинання покриття зменшується.


Як і інші шпалери, ці накладаються на складні ділянки стін. На відміну від штукатурок, які навіть за наявності полімерних наповнювачів часто тріскаються в нових будинках, вони злегка тягнуться. Якщо ж тріщини таки виникли, їх зашпаклівують, а потім фарбують поверхню або її частину. У відгуках тих, хто вже скористався шпалерами під фарбування, проглядається ще одна перевага: з таким матеріалом в оздобленні стін досить просто повісити картину або полицю, а потім зняти її замаскувавши місце кріплення.

Техніка фарбування шпалер під фарбування

Шпалери під фарбування мають найрізноманітніші фактури, часом на фотографіях з конкретним інтер’єром вони майже не вгадуються. Найбільш популярні варіанти фактур: плетінка, штукатурка, орнаменти. Для тих, кому прості однотонні стіни здаються нудними, пропонує варіант нанесення декоративної блакиті, яка підкреслить фактуру. Коли інтер’єрна фарба, нанесена на шпалери, висохне, м’яким широким пензлем легкими рухами наносите блакить, після чого без натискання видаляйте надлишки чистою ганчіркою. Лазур бажано наносити на площину від стіни до стіни в один захід, щоб дотриматися рівномірності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.